Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Νέα στρατηγική – Ομπάμα: Μαζί μας για το Ιράν ή εναντίον…

Τη στρατηγική του προέδρου Τζορτζ Μπους φαίνεται ότι επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην προσπάθεια να στριμώξει το Ιράν και να σταματήσει να θεωρείται ως πολύ άτολμος, υπονομεύοντας καθοριστικά την προοπτική επανεκλογής του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στην υπογραφή νέων, σκληρότατων οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες επί της ουσίας ζητούν από τον υπόλοιπο κόσμο να επιλέξει για εμπορικό εταίρο την Ουάσιγκτον ή το καθεστώς της Τεχεράνης! Οι κυρώσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ μετά από ένα εξάμηνο, ώστε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην πολιτική και τη διπλωματία…

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζών των χωρών δεν θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στην αμερικανική χρηματαγορά και γενικότερα να αναπτύσσουν εμπορικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ εάν έχουν συνεργασία με το Ιράν, ακόμα και στον πετρελαϊκό τομέα, ο οποίος είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την ιρανική οικονομία.
Πρόκειται για τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα σε βάρος της Τεχεράνης, αφού μέχρι στιγμής οι κυρώσεις είχαν επικεντρωθεί στο να αποτρέψουν την ιρανική βιομηχανία να αποκτήσει κρίσιμα υλικά για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες κυρώσεις θα μπορούσαν να περιπλέξουν πολύ τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα και το Πεκίνο, αφού τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θεωρείται απίθανο απλά να υποταχθούν στην αμερικανική θέληση…

defencepoint

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...