Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Φτιάξε το δικό σου θαλασσινό αλάτι με τέσσερα εύκολα βήματα!



1. Συλλογή Νερού

Βρείτε μια παραλία με καθαρό θαλασσινό νερό και γεμίστε μερικά μπουκάλια ή κουβάδες.
Εδώ έχ
ουμε 4,5 λίτρα (3 μπουκάλες) θαλασσινού νερού.


2. Στράγγισμα του νερού.

Τώρα, θα πρέπει να σουρώσετε το νερό της θάλασσας μέσα από μια μουσελίνα ή πολλές στρώσεις από τουλπάνι. Σιγουρευτείτε ότι αφαιρέσατε όλη την άμμο και τα πετραδάκια από το θαλασσινό νερό πριν το βράσιμό του. Προσέξτε όταν συλλέγεται το νερό να μην είναι πολύ αμμώδες

Make your own sea salt 2
3. Βράσιμο του νερού.

Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Χρειάζονται μερικές ώρες. Σιγουρευτείτε ότι μένετε κοντά! Δεν θέλετε να βράσει εντελώς και να στεγνώσει ... θα λερώσει με τα πιτσιλίσματα παντού. Ούτε θέλετε καμένο θαλασσινό αλάτι, έτσι δεν είναι;
Make your own sea salt 4 


4. Αποξήρανση ή αφυδάτωση του θαλασσινού αλατιού.

Τώρα θα έχετε μια παχιά πάστα από θαλασσινό αλάτι να κάθεται στον πάτο της κατσαρόλας σας. Θα πρέπει να την αφήσετε να στεγνώσει σε ένα ρηχό μπωλ ή σε χαρτί ψησίματος στον ήλιο για μια ημέρα ή δύο (εάν το κλίμα είναι ζεστό και ξηρό έξω). Διαφορετικά, μπορείτε να βάλετε την πάστα στον αποξηραντή σας πάνω σε περγαμηνή για περίπου 24 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προσοχή:  Εάν έχετε ζώα, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το αλάτι σε απρόσιτο σημείο.



Ta-da! 

Τώρα έχετε το δικό σας θαλασσινό αλάτι! 

Εύκολο!?

Αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο βάζο. 

Από την διαδικασία αυτή θα πάρετε περίπου 1 βάζο(bon mama) θαλασσινό αλάτι...

Θυμηθείτε, μπορείτε να στεγνώσετε τελείως το θαλασσινό αλάτι και να το τρίψετε ψιλό όπως και το βιομηχανικό!

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σκέφτεστε ... τι γεύση έχει; υφή; 
Λοιπόν, γεύση ακριβώς όπως το ακριβό θαλασσινό αλάτι που δεν έχει καμία σχέση με το βιομηχανικό . 
Η υφή είναι τραγανή, σχεδόν σαν νιφάδες.

Θα το αγαπήσετε. 

Νομίζω ότι είναι ιδανικό για πασπάλισμα σε μπισκότα! 

Απολαύστε το....



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...