Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

Τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις εις βάρος του την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψυχάρης είχε ζητήσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για την κάλυψη δαπανών του ΔΟΛ.


Ο επικεφαλής της Τράπεζας, Bασίλης Ράπανος, είχε ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την...
παροχή – ή μη του δανείου- για να λάβει την απάντηση του κ. Παπανδρέου: «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει». Tελικά η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει το δάνειο, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οδήγησε την περίοδο εκείνη σε σωρεία δημοσιευμάτων εις βάρος του.

Βέλη κατά του κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κ. Ψυχάρης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι από την Εθνική Τράπεζα ανεπισήμως τον είχαν ενημερώσει ότι το δάνειο απορρίφθηκε από το Μαξίμου.

Η απάντηση έχει ως εξής:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...