Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το Βυζάντιο στις επάλξεις.

 Με το λάβαρο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
 η συνοδεία του Πατέρα Εφραίμ οδεύει για τον Αγιασμό των Υδάτων
hellas-orthodoxy.blogspot.com
Μοναχοί και λαικοί κατεβαίνουν στον Αρσανά της Μονής Βατοπαιδίου, για τον Αγιασμό των Υδάτων κατά τα Θεοφάνεια
Είναι δύσκολο ν' ασχοληθεί κανείς με την τρέχουσα επικαιρότητα κατά την επιστροφή του από το Περιβόλι της Παναγίας. Δεδομένης της (προσωπικής) γνώμης πως οι πρόσφατες εξελίξεις είναι ανάλογες με τις...παλιές, επιτρέψτε μου να καταθέσω ορισμένες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στον Άθω.

Καταρχήν, η αγωνία των μοναχών για τα τεκταινόμενα στον "κόσμο", είναι έκδηλη: Όλοι οι προσκυνητές δέχονται καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με την κρίση και κυρίως τις κοινωνικές της διαστάσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο που είναι φτωχός, άνεργος κι άστεγος. Μάλιστα, αναφέρονται ανατριχιαστικά παραδείγματα από εκείνους, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες θα μας ήταν αδιανόητα.

Οι μοναχοί βοηθούν όπως μπορούν. Κυρίως πνευματικά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ! Ενισχύουν την Ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων, του δίνουν κουράγιο και κατευθύνσεις, έτσι ώστε να κατανοήσουν πως με την παρούσα κρίση δεν χάθηκαν όλα.

Ταυτόχρονα, ανησυχούν για τα Εθνικά μας θέματα: Πουθενά αλλού δεν θα βρεις τόσους "ακραίους" - κατά τα λεγόμενα ορισμένων - που να μην αποδέχονται καμία προδοσία ("παραχώρηση" το λένε οι προδότες) στην εθνικής μας κυριαρχία, την Μακεδονία μας, την Κύπρο μας, την Θράκη μας κλπ.

Κυριολεκτικά, ολόκληρο το Άγιον Όρος πάλλεται από δυνατό ελληνορθόδοξο παλμό! Έτσι, ο σύγχρονος άνθρωπος που δέχεται τον καταιγισμό της ανθελληνικής και αντορθόδοξης προπαγάνδας από τα ελεεινά Μμε, τα κόμματα κλπ, βρίσκει παρηγοριά στα Μοναστήρια, τονώνεται ψυχικά κι επιστρέφει...αλλαγμένος στον καθημερινό του αγώνα!
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...