Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΡΩΣΙΑ: Κυβερνοπόλεμος, Ρωσική NSA, Νέες υψηλές τεχνολογίες

Την ανάγκη η Ρωσία να είναι προετοιμασμένη για κυβερνοεπιθέσεις και πόλεμο στο διάστημα εξέφρασε ο Α/ΓΕΕΘΑ των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Nikolai Makarov. Όπως δήλωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια από την ξηρά την θάλασσα στο διαδίκτυο.
Ο κυβερνοπόλεμος πρόκειται να αναπτυχτεί τα επόμενα χρόνια και η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το νέο είδος πολέμου. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν τον περιορισμό του αριθμού των στρατιωτών


Την δημιουργία μίας ειδικής υπηρεσίας η οποία θα μπορεί να εκτιμήσεις τις απειλές κατά της Ρωσίας πρότεινε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Dmitry Rogozin. Το ειδικό αυτό Σώμα θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίσει να εντοπίσει και να εκτιμήσει τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας τόσο σε εθνικό επίπεδο πόσο και σε τεχνολογικό.
Το νέο Σώμα θα πρέπει να μπορεί να αξιολογήσει τους πιθανούς τρόπους εξέλιξης των απειλών για την Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας, να προσδιορίσει τις απειλές και τους κινδύνους που απειλούν την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας και την τεχνολογικής της υποδομή για τα επόμενα 30 χρόνια. Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Στρατιωτικής Βιομηχανικής-Επιστημονικής Τεχνολογικής Επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά άρθρο του μέρος του προεκλογικού του προγράμματος.

Θέμα του νέου του άρθρου είναι η αλλαγή των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής. Για τη δημιουργία αποτελεσματικού μηχανισμού ανανέωσης της οικονομίας της Ρωσίας χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η τεχνολογική καθυστέρηση, χρησιμοποιώντας την τεράστια κληρονομιά της θεμελειωδούς επιστήμης και τις διατηρημένες βάσεις πειραματικής παραγωγής,θεωρεί ο πρωθυπουργός.Πιστεύει ότι ο ενεργειακός πλούτος της χώρας είναι ταυτοχρόνως ευλογία και κατάρα καθότι συνέβαλε στην οικονομική ανάκαμψη της Ρωσσίας, όμως εμποδίζει την οικονομική διαφοροποίηση της χώρας,κοινώς 'εχει επαναπαυθεί σε αυτό το μοντέλο πώλησης ενέργειας στον πλανήτη.Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερο από το 25% του Ρωσικού ΑΕΠ εξαρτάται από το πετρέλαιο,το φυσικό αέριο,μέταλα και ξυλεία,"εξαρτώμαστε από την παγκόσμια οικονομία περισσότερο από τις άλλες χώρες" πρόσθεσε."Χρειαζόμαστε μια νέα ανταγωνιστική βιομηχανία, αναπτυγμένο τομέα υπηρεσιών, και αποτελεσματικό αγροτικό τομέα".

Μία άλλη πλευρά του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, κατά τη γνώμη του είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εφαρμογή των εισαγώμενων τεχνολογιών "ώστε η χώρα να γίνει και εξαγωγέας υψηλής τεχνολογίας αντί να την εισάγει"."Θα συνεχίσουμε να χάνουμε χρήματα σε εισαγωγές ακριβών τεχνολογικών προιόντων,υλικών και φαρμάκων γιατί δεν είμαστε ικανοί να τα παράξουμε εμείς,ενώ τα έσοδα από εξαγωγές ενέργειας και ακατέργαστων υλικών θα μειώνονται συνεχώς"."Στόχος μας η δημιουργία εταιρικών κολοσσών οι οποίοι θα μπορέσουν να επεκταθούν στη νέα παγκόσμια αγορά".

defencenet
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...