Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Xιλιάδες Ούγγροι στους δρόμους με σύνθημα "Αγαπάμε τη χώρα μας, δεν υποτασσόμαστε στη Δύση"!



Image

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εξέφρασαν στη Βουδαπέστη την στήριξή τους στον Ούγγρο πρωθυπουργό, στη διάρκεια διαδήλωσης που διοργάνωσαν οπαδοί του και δημοσιογράφοι, προκειμένου να αποδείξουν τη δημοτικότητα του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος δέχεται πολλές επικρίσεις από το εξωτερικό.
Σε όλο το μήκος της πορείας υπήρχαν ουγγρικές σημαίες και πανό που εξέφραζαν την αφοσίωση των οπαδών του στο πρόσωπο του Ορμπάν: "Αγαπάμε τη χώρα μας, αγαπάμε τον Βίκτορ", ενώ άλλα έγραφαν "Όχι στην ΕΕ".

Οι διοργανωτές της πορείας, η οποία ονομάστηκε "Πορεία της Ειρήνης" και ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί από τον Μάρτιο του 2010, ο δισεκατομμυριούχος Γκάμπορ Σέλες και ο εκδότης ενός ειδησεογραφικού περιοδικού, δήλωσαν ότι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε, για να αποδείξουν ότι η Ουγγαρία δεν θα υποταχθεί στη Δύση.
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Ζόλταν Κίζελι, το μέγεθος της διαδήλωσης ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Fidesz είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ουγγαρία.
Οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουδαπέστη από ολόκληρη την Ουγγαρία με λεωφορεία που είχαν ναυλώσει οι διοργανωτές,, αλλά και από γειτονικές χώρες, όπου ζουν πολλοί Ούγγροι, όπως η Ρουμανία και η Σλοβακία. Λίγο μετά τη διαδήλωση, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Γιάνος Μαρτόνι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί "να κατεβάσει στους δρόμους δέκα φορές περισσότερους ανθρώπους".
  
defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...