Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αμερικανικές και Ρωσικές υπηρεσίες προβλέπουν διαιρέσεις κρατών

… και η Μεγάλη Αλβανία
Χάρτης που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα αμερικανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έφεραν στην επιφάνεια την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο με την προσάρτηση ορισμένων εδαφών από τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο κλπ.  όπως δημοσιεύεται στο αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Από τα Σκόπια, γράφει το δημοσίευμα, αφαιρείται ένα μέρος του εδάφους τους κυρίως αυτό  των δυτικών εδαφών (Τέτοβο), αλλά ο χάρτης δεν παρουσιάζει συρρίκνωση του σκοπιανού εδάφους στο νότια, ανατολικά ή βόρεια. Ο χάρτης προβλέπει διαχωρισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μεταξύ της Κροατίας και Σερβίας.

Οι αναλύσεις έγιναν από ειδικούς μελετητές  κύρους των ΗΠΑ -CIA- και της Ρωσίας - ГРУ στρατιωτική μυστική υπηρεσία εξωτερικού τομέα-, αλλά και άλλων  σημαντικών πηγών των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με γεωστρατηγικές μελέτες, όπως  του Δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι του Σάμουελ Χάντινγκτον κλπ.

Προοιωνίζεται νέα διαίρεση  στην Ευρώπη. Εδαφικές αλλαγές θα ξεκινήσουν στη Βρετανία, όπου η Σκωτία θα ανακηρύξει  την ανεξαρτησία της. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ενοποίηση της Ιρλανδίας.

Η χώρα των Βάσκων και η Καταλωνία θα γίνουν οι νέες χώρες με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους από την Ισπανία που θα λάβουν ένα μέρος της γαλλικής επικράτειας. Στο Βέλγιο θα διαιρεθούν οι Φλαμανδοί, οι οποίοι θα συνταχθούν με τους Ολλανδούς.

Θλιβερή είναι η μοίρα της Πολωνίας, η οποία θα χάσει τη Σιλεσία, Πομερανία και Πρωσία, οι οποίες θα γίνουν  στόχοι διαπραγμάτευσης συμφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας. Από την άλλη πλευρά η Μόσχα θα χάσει την περιοχή του Καλλίνινγκραντ που θα μεταφερθεί στην εποπτεία της Γερμανίας.


Η Λευκορωσία θα εξαφανιστεί ως κράτος και θα γίνει επαρχία της Ρωσίας. Η Ρωσία θα εκμεταλλεύεται  επίσης τις ανατολικές περιοχές της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένης της  νότιας Ουκρανίας και της Κριμαίας).

Σημαντικές αλλαγές  θα γίνουν στον Καύκασο, λόγω αδυναμίας της Ρωσίας να κρατήσει  την Τσετσενία και το Νταγκεστάν (echedoros)

katohika

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...