Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Άγνωστο πού βρίσκεται ο Άσαντ

Θολό παραμένει το πού βρίσκεται ο Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς οι συγκρούσεις στη συριακή πρωτεύουσα κλιμακώνονται: Οργανώσεις της αντιπολίτευσης και δυτική διπλωματική πηγή ανέφεραν την Πέμπτη πως ο Άσαντ είχε φύγει για τη Λατάκια, από όπου συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις -ενώ δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από την Τετάρτη.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης πως ο Άσαντ ήταν παρών στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Άμυνας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού έγινε η τελετή.

Παράλληλα, η Δαμασκός έχει γίνει πλέον το βασικό σκηνικό της εμφύλιας σύρραξης: Συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στη Δαμασκό, όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε δυνάμεις πιστές στον Σύρο πρόεδρο.

Οι δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτύξει στη Δαμασκό τεθωρακισμένα οχήματα και έχουν αυξήσει τα μπλόκα σε όλη την πόλη, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους της περιοχής. Ο στρατός έχει καλέσει τους κατοίκους περιοχών που γίνονται οι συγκρούσεις να απομακρυνθούν, λέγοντας πως οι επιχειρήσεις «εκκαθάρισης των τρομοκρατών» θα συνεχιστούν για ένα 48ωρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε σε μάχες στη συνοικία Ικλάς, όπου βρίσκεται το συγκρότημα του Συμβουλίου των Υπουργών και τμήμα του Πανεπιστημίου της Δαμασκού.

defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...