Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Sergei Lavrov: «Η στάση της Δύσης στην Συρία μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πόλεμο»

Σκληραίνει την στάση της η Ρωσία αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία ,με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να δηλώνει ότι αν η Δύση επιμείνει στις θέσεις της πιθανόν να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πόλεμο.
Όπως δήλωσε ο Sergei Lavrov η στάση της Δύσης θα μπορούσε να εκτραχύνει την κατάσταση και να οδηγήσει σε περεταίρω αύξηση της βίας και τελικά σε ένα μεγάλο πόλεμο. Ένα ακόμα θέμα που
ενοχλεί την Ρωσία είναι η διαστρέβλωση της ρωσικής θέσης για τον Bashar al-Assad αφού δυτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ρωσία θα πρέπει να προτείνει στον Σύριο πρόεδρο άσυλο στην Μόσχα. 
Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα συμφωνήσει με οποιαδήποτε απόφαση του ΟΗΕ για επίλυση της κατάστασης με την επιβολή της ειρήνης αφού οτιδήποτε υλοποιηθεί στο πλαίσιο μίας τέτοιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας θα είναι απλά μία ακόμη παρέμβαση στα
εσωτερικά θέματα μίας χώρας.
Επιπλέον ο Lavrov δήλωσε ότι στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης θα επισκεφτούν την Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα με την ηγεσία του ρωσικού ΥΠΕΞ να ζητά από την αντιπολίτευση την ειρηνική επίλυση της κρίσης.     

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...