Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πούτιν: Επιβεβαιώνονται οι υποψίες περί δημιουργίας αντιπυραυλικής ασπίδας

Η επικριτική στάση του Ρόμνεϊ επαληθεύει τις υποψίες της Ρωσίας για δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

Η επικριτική στάση του υποψηφίου για την Αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, απέναντι στη Ρωσία, αποδεικνύει ότι η αντίδραση της Μόσχας σε μια Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, αποτελεί τη σωστή πολιτική, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πούτιν αναφέρεται δημοσίως σε δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ενώ υποστηρίζει ότι υπήρχαν «συν και πλην» στη στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία.

"Το γεγονός ότι ο Ρόμνεϊ μας θεωρεί ως ο υπ' αριθμόν ένα εχθρό των ΗΠΑ και έχει σχηματίσει κακή άποψη για εμάς, αυτό είναι μείον. Αλλά το γεγονός ότι μιλάει καθ' αυτόν τον τρόπο -άμεσα, ειλικρινά και ξεκάθαρα- δείχνει ότι είναι ένας ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος. Κι αυτό αποτελεί ένα συν. Θα επικεντρωθούμε στα συν και όχι στα πλην», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.


Ο Ρόμνεϊ είχε παλαιότερα δηλώσει ότι «η Ρωσία αποτελεί χωρίς αμφιβολία το νούμερο ένα γεωπολιτικό εχθρό μας» και είχε υποσχεθεί «λιγότερη ευελιξία και περισσότερη αποφασιστικότητα» στην πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά στη Ρωσία, αν καταφέρει να κερδίσει της προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η επικριτική στάση του Ρόμνεϊ έναντι στη Ρωσία, αποσκοπεί εν μέρει στο να συγκεντρώσει ψήφους, αλλά η εμφανώς εχθρική του στάση επαληθεύει τις υποψίες της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είχαν επιδεινωθεί μετά την εισβολή στο Ιράκ υπό την κυβέρνηση Μπους, αλλά βελτιώθηκαν το 2009 υπό την προεδρία του Ομπάμα.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...