Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ 10000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ Στις ακτές της Συρίας το Eisenhower - Στην τελική φάση εισέρχεται το δράμα

To αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower αφίχθη σήμερα έξωθεν των συριακών ακτών, για να ενωθεί με τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του 6ου αμερικανικού Στόλου, δείχνοντας ότι η επέμβαση στη Συρία είναι προ των πυλών, και ότι το δράμα τείνει προς το τέλος του.

Η ομάδα κρούσης του Eisenhower πέρασε τα Στενά του Σουέζ ερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο το περασμένο Σάββατο και ταξίδεψε προς τις συριακές ακτές διαμέσου ισχυρής θύελας, φορτωμένο πολεμικά αεροσκάφη και 8000 προσωπικό (ναύτες, πιλότους, πεζοναύτες).

Η ομάδα του USS Eisenhower ενώνεται με την ομάδα των USS Iwo Jima Amphibious που μεταφέρει 2500 πεζοναύτες.
Τώρα η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με 10000 μάχιμους άνδρες, 70 πολεμικά αεροσκάφη και τουλάχιστον 17 πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένου των 3 αμφίβιων Iwo Jima, και 10 φρεγατών, και αντιτορπιλικών.
Τέσσερα από αυτά τα πλοία είναι εξοπλισμένα με το Aegis.
Αυτή η μεγάλη αμερικανική αρμάδα φέρνει μεγάλη πίεση για τις αντοχές του καθεστώτος Ασαντ που έχει επιβιώσει μέχρι τώρα τις προσπάθειες δύο χρόνων της Δύσης, για να το καταστρέψουν.
Η παρουσία αυτής της δύναμης δείχνει ετοιμότητα επέμβασης στη συριακή σύγκρουση μόλις το επιτρέψει ο καιρός.
Θυμίζουμε ότι στον Περσικό Κόλπο έχει μείνει μόνο ένα αεροπλανοφόρο το USS Stennis και η ομάδα κρούσης του.
Φυσικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πανηγύριζε για τις εξελίξεις λέγοντας " Η προστασία από το ΝΑΤΟ έρχεται σε τρεις διαστάσεις. Στο μικρό βεληνεκές από τους Πάτριοτ, στο μεσαίο από το σύστημα THAD και στο μεγάλο βεληνεκές απότο Aegis."
Ενώ οι Πάτριοτ βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια και θα τοποθετηθούν στα τουρκοσυριακά σύνορα, το THAD και το Aegis λερχονται με την ομάδα κρούσης του USS Eisenhower. Ο Νταβούτογλου συνέχισε λέγοντας "με αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα η Τουρκία θα έχει μέγιστη προστασία. Το καθεστώς Άσαντ διαθέτει 700 πυραύλους, και η τοποθεσία τους δεν είναι μυστική στην Άγκυρα." δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις της Τουρκίας να χτυπήσει εντός Συρίας τοποθεσίες πυραύλων.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, και η υφήλιος θα δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...