Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση της υγείας του Πούτιν ματαιώνει επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού

σχόλιο Γ.Θ : Ακόμα και αν απαλλαγούν από τον Πούτιν, μπορεί στην θέση του να έρθει κάποιος σκληρότερος, αδίστακτος και ωμός, που το δάκτυλό του θα χαϊδεύει με ανυπομονησία το κουμπί με τα πυρηνικά και το βλέμμα του θα είναι συνεχώς καρφωμένο στη Δύση...

Η επιδείνωση της κατάστασης του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγκάζει τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, να ματαιώση την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Ρωσία. Η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες, καθώς ο πρόεδρος ματαίωσε πολυάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία και το εξωτερικό, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη. 

Ο Νόντα επρόκειτο να μεταβεί στη Ρωσία το Δεκέμβριο, χωρίς να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν, όμως αναγκάσθηκε να ματαιώσει την επίσκεψη, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, ο πρωθυπουργός εξήγησε σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στο δήμαρχο της πόλης Νεμούρο (βόρεια Ιαπωνία) που ήρθε να τον συναντήσει στο Τόκιο για να μιλήσουν για το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων που η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.  Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Νόντα εξήγησε πως το ταξίδι του στη Ρωσία ματαιώθηκε «εξαιτίας της υγείας» του Πούτιν, δήλωσε ο δήμαρχος Σουνσούκε Χασεγκάουα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. 



Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας. «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας ένα τραύμα του κ. Πούτιν», εξήγησε η πηγή αυτή. 

Εκπρόσωπος του Νόντα δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο

To Κρεμλίνο διέψευσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη του ιάπωνα πρωθυπουργού στη Μόσχα το Δεκέμβριο αναβλήθηκε εξαιτίας προβλημάτων υγείας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν είχε οριστεί σαφώς ημερομηνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας. 

«Ο τραυματισμός δεν επηρεάζει τη δουλειά του»Ο ρώσος πρόεδρος που διατηρεί εδώ και χρόνια την εικόνα του ισχυρού και αθλητικού άνδρα φέρεται να ταλαιπωρείται από την υποτροπή ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη, διευκρίνισαν τα μέσα ενημέρωσης.  

Ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει στις αρχές Νοεμβρίου ότι ο πρόεδρος φέρει ένα ελαφρύ τραύμα από τα σπορ που κάνει, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν επηρεάζει διόλου το έργό του.  Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν δεν είχε «σοβαρά» προβλήματα υγείας.  

Σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, ο Πεσκόφ υπογραμμίζει εκ νέου ότι ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται ως συνήθως. «Το επαναλαμβάνω, εργάζεται όπως πριν και προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις αθλητικές του δραστηριότητες και για το λόγο αυτό, καθώς είναι αθλητικός τύπος, μπορεί να πονά λίγο στην πλάτη ή στο χέρι ή στο πόδι, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ικανότητα του να εργάζεται», πρόσθεσε.   

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πάντως την Τετάρτη την επίσκεψη στις 3 Δεκεμβρίου του Πούτιν στην Τουρκία, η οποία είχε αναβληθεί στις αρχές Οκτωβρίου.


http://geopoliticsdailynews.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9448.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...