Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το Βυζαντινό Πρωτάθλημα... το όνειρο που πρέπει να γίνει πραγματικότητα...

Ένα Όνειρο που θα 'θελα να δω...


Κάθε αγώνας θα είναι αθλητική ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, για νικητές και ηττημένους, οι οποίοι θα κάθονται δίπλα - δίπλα χωρίς προστριβές, αλλά με αλληλοσεβασμό.

Άμεση εμπλοκή της Κίνας στην κρίση – Έστειλε πολεμικά στις ακτές της Συρίας

Σε κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε η Κίνα με την αποστολή πολεμικών- σκαφών στη Μεσόγειο και κατεύθυνση τις ακτές της Συρίας.

Ένα «μάλλον» γεννά πολλά ερωτήματα


Εάν η ζωή του προσωπικού της ρωσικής βάσης στο Ταρτούς τεθεί σε κίνδυνο οι μονάδες του ρωσικού στόλου πλησίον της Συρίας θα κληθούν «μάλλον να εκκενώσουν» τις εγκαταστάσεις. Τάδε έφη ο αρχηγός του Ναυτικού της χώρας αντιναύαρχος Βίκτωρ Τσιρκόφ. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο αντιναύαρχος η λέξη «μάλλον» έχει να κάνει με το ζήτημα πως μία τέτοια ενέργεια του Ναυτικού θα πρέπει να έρθει απευθείας από τον πρόεδρο της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μεγάλες στιγμές για την περιοχή μας: Ένας ιστορικός λαός αποκτά την ελευθερία του!

Το λέγαμε και το γράφαμε εδώ και χρόνια, ότι η Αραβική Άνοιξη είναι πρόδρομος της Κουρδικής Άνοιξης.
Τελικά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ, για να αντιμετωπίσουν τους ξενοκίνητους αντάρτες, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στους Κούρδους, άρχισε να φουντώνει η Κουρδική Άνοιξη.

«Άριστη» η νέα γραμματική

Του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου.
Εξυπηρετεί αφάνταστα ώστε να μην ξαναβρεθεί η Χώρα μας στην οικονομική δυσπραγία του σήμερα. Είναι τεράστιο το εθνικό κόστος της Δωρεάν Παιδείας. Ξεζουμίζει οικονομικά τα νοικοκυριά. Στρέφει τη νεολαία στα γράμματα, εγκαταλείποντας την γεωργία και την κτηνοτροφία (μια τουρκική παροιμία λέει: ben ağa, sen ağa, ineği kim sağa, δηλ. εγώ αγάς, εσύ αγάς, την αγελάδα ποιός θα την αρμέξει;). Μπάζει τους νέους στα Πανεπιστήμια και τους βγάζει όλους ανεξαιρέτως με πτυχίο. Τελικά, ως Χώρα είναι περισσότερο επονοίδιστο να έχεις ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ παρά ανέργους του Δημοτικού Σχολείου.

Η ρακοσυλλέκτρια που έσωσε από τα σκουπίδια 30 βρέφη

Ηρωική μορφή θεωρείται σήμερα η 88χρονη Κινέζα Lou Xiaoying, η οποία ενώ ζούσε με τον άνδρα της με μοναδική πηγή εσόδων τα σκουπίδια που μάζευαν και ανακύκλωναν στην πόλη Jinhua, μάζεψε από τα σκουπίδια από το 1972 ως σήμερα τριάντα βρέφη. Πρόκειται για εγκαταλειμμένα παιδιά, τα οποία...

Το φωτομοντάζ αποκάλυψε τη δημοσιογραφική προπαγάνδα!

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας αλλοίωσε φωτογραφία σε ρεπορτάζ για τη Συρία. Έκθετη είναι η εφημερίδα Die Kronen Zeitung, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, στην προσπάθεια της να δραματοποιήσει τα γεγονότα στη Συρία, και να παρουσιάσει φωτορεπορτάζ από τις μάχες στο Χαλέπι, προχώρησε σε ένα απίστευτο φωτομοντάζ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! η δημόσια εξομολόγηση του Γ.Φουράκη.

Γ.Θ : Δύο μήνες μετά ήρθε η κοίμηση... ίσως όχι τυχαία...
Δείτε το βίντεο όπως και δήποτε.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι τελευταίες επιθυμίες του Μέγα Αλέξανδρου


Eυρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του…

Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα κατευθύνεται προς Συρία.

Φάλαγγα περίπου 20 οχημάτων που μεταφέρουν στρατεύματα και συστοιχίες πυραύλων καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, έστειλε σήμερα η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στην Άγκυρα για την ασφάλεια των νοτίων συνόρων της χώρας, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 57 ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Να έχουμε την ευχή τους.
Να τους μοιάσουμε.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ «κηρύσσει» την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και δίνει στήριξη για επίθεση στο Ιράν

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Συγκινημένος που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, «πρωτεύουσα του Ισραήλ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ με το βλέμμα στις ψήφους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ. Η «ανακήρυξη» της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του..

Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα γιγάντιο κοχύλι!

Γιατί αν πλησιάσουμε το αυτί μας ερμητικά στο άνοιγμα ενός μεγάλου κοχυλιού, ακούμε τον ήχο της θάλασσας; Τι πραγματικά όμως είναι αυτός ο ...

Οι Πύλες της Κολάσεως στο Τουρκμενιστάν!

efthimia
Κανείς δε θα γνώριζε το μικρό χωριό Derweze, στο Τουρκμενιστάν, αν δεν αποτελούσε την είσοδο για…

Ο γιος του Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο, βαπτίστηκε ορθόδοξος! με το όνομα Μακάριος.

kenias

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!

 
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές!...
Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο: «Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού....

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΤΥΧΩΝΑ

Αφήγηση γέροντος ηγουμένου (τελευταίο πνευματικοπαίδι του χαρισματούχου παπα Φιλάρετου του Κωνσταμονίτη).
Όταν ήμουν νεαρός μοναχός με την ευλογία του γέροντος μου Φιλάρετου πήγα να εξομολογηθώ στον παπα Τύχωνα τον Ρώσο (τον γέροντα του π.Παϊσίου).

Αφού μας δέχθηκε ,του είπαμε γιατί πήγαμε και ξεκίνησα την εξομολόγηση.
Έλεγα με σκυμμένο κεφάλι τις αμαρτίες μου και όσο περνούσε η ώρα ένοιωθα τον αυχένα μου να μουσκεύει.

Συρία: Το Βυζάντιο, το Χαλέπι και η γεωπολιτική σημασία…

Ως ένας άλλος… Νικηφόρος Φωκάς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υπενθυμίζει πως στο Αλέπο (Χαλέπι) θα δοθεί η μεγάλη μάχη για τη Συρία. Από το Λονδίνο στο οποίο βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως ο πρόεδρος της Συρίας ετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά του κέντρου της πόλης του Αλέπο με τη χρησιμοποίηση ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης.

Τρισδιάστατη απεικόνιση του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας, Σιμόν Μπολιβάρ


Αυτός ήταν ο Σιμόν Μπολιβάρ: Τρισδιάστατη απεικόνιση του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παρουσίασε μια τρισδιάστατη απεικόνιση του προσώπου του Σιμόν Μπολιβάρ, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «El Libertador» (Ο Ελευθερωτής).

Μαχητικά Su-22 και MiG-23 βομβάρδισαν τους ισλαμιστές αντάρτες στο Χαλέπι!


Μαχητικά αεροσκάφη κρούσης Su-22 και MiG-23 της συριακής Αεροπορίας ενεπλάκησαν στις μάχες στο Χαλέπι σήμερα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη χώρα.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Βάσεις του Ναυτικού τους στην Κούβα και το Βιετνάμ εξετάζουν οι Ρώσοι

Σαν «βόμβα» έπεσε η δήλωση του Ρώσου Αρχηγού του Στόλου, που μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε γεωστρατηγικές «ανωμαλίες», τύπου …Κόλπου των Χοίρων.

«Αυτή τη στιγμή η Ρωσία εξετάζει τη δυνατότητα να βασίζονται πλοία του ρωσικού Στόλου στην Κούβα, τις Σεϋχέλλες και το Βιετνάμ», δήλωσε ο αρχηγός του Στόλου αντιναύαρχος Βίκτωρ Τσιρκόφ.

Οι Κούρδοι της Συρίας απειλούν την Άγκυρα


Οι Κούρδοι της Συρίας απειλούν την Άγκυρα
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ξεκάθαρη απειλεί προς την Άγκυρα εξαπολύουν οι Κούρδοι, για να μην εισβάλλει η Τουρκία στη Βόρεια Συρία με την αφορμή την παρουσία του PKK.
Η απειλή ήρθε από το μέλος του Ανώατατου Συμβουλίου των Κούρδων , Μουχιτίν Σεϊχαλί “Aν η Τουρκία εισβάλλει στην περιοχή δεν θα μπορεί να βγει.

Ολυμπιακοί αγώνες του αντιχρίστου.

Τελετή ολυμπιακών αγώνων ή ...τελετή σατανιστών;
Μαυροφορεμένες τερατόμορφες φιγούρες να κυνηγάνε μικρά παιδια, λες και ήταν δαίμονες γύρω από ανθρωποθυσία.
Το σύμβολο των ιλουμινάτι περιμετρικά πάνω από τις κερκίδες.
Μασκότ με ένα παντεπόπτη οφθαλμό και με καπέλο πυραμίδα με μάτι.
Τραγούδι στην ενάρξη της τελετής με στίχο που έλεγε: "Και ήταν χτισμένη η Ιερουσαλήμ εδώ, πίσω από αυτούς τους σατανικούς λόφους".

Αυτό ήταν πράγματι τελετή, αλλά όχι ολυμπιακών αγώνων...

Ο ηγούμενος και ο πασάς. (Άλλη μια συγκλονιστική ιστορία με κρυπτοχριστιανούς για πρώτη φορά στο διαδίκτυο).

Το παρακάτω κείμενο,που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, είναι απόσπασμα μιας ιστορίας με κρυπτοχριστιανούς στο Ρέθυμνο της Κρήτης.Παρόλο που η ιστορία  εκτυλίσσεται παραμονές Χριστουγέννων, συγκλονίζει τον αναγνώστη όποια χρονική στιγμή και αν την διαβάσει.
Ολόκληρο το κείμενο δημοσιεύεται στο βιβλίο του Γ.Πρίντζιπα
-ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ,με τίτλο:Ο ηγούμενος και ο Πνιγάρης.

Ξεκίνησε η έφοδος στο Χαλέπι - Σε ετοιμότητα οι πεζοναύτες του ρωσικού Στόλου


Με στοχευμένες βολές πυροβολικού και αντιαρματικών όπλων στα οδικά σημεία που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας στο Χαλέπι τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας επίθεση του συριακού Στρατού για την εξάλειψη των θυλάκων που ελέγχουν οι αντάρτες και οι μισθοφόροι των δυτικών και αραβικών καθεστώτων που επιδιώκουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Συρίας, κατά το πρότυπο της Λιβύης.

Τελετή για κλάματα!!!! Τζέιμς Μπόντ, Μαίρη Πόπινς και μίστερ Μπιν, σ’ έναν πολυπολιτισμικό αχταρμά

Πώς βρώμισαν τον κόσμο στην βιομηχανική επανάσταση θέλησαν να μας δείξουν αρχικά οι Άγγλοι μετατρέποντας το πράσινο αγγλικό λιβάδι σε βιομηχανικό “ντουμάνι” μέσα σε ένα κάκιστα σκηνοθετημένο σκηνικό. Ακολούθησε ο Τζέιμς Μπόντ που πήδηξε με αλεξίπτωτο μαζί με την βασίλισσα της Αγγλίας! Μετά το μεγάλο καμάρι των Άγγλων το …

Ντροπή! ΟΙ Γερμανοί γνώριζαν ότι τις σφαγές στην Συρία της διαπράττει η Αλ Κάιντα αλλά το κρατούσαν κρυφό “για λόγους εθνικού συμφέροντος”!



Ντοκουμέντα απίστευτης θηριωδίας κρατούν στα χέρια τους οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, που αποδεικνύουν ότι η Αλ Κάιντα έχει εξαπλωθεί από την μία άκρη της Συρίας στην άλλη παριστάνοντας τον “Συριακό λαό”!

Δεν εκπλήσσει αυτό το γεγονός αφού την ίδια ακριβώς μεθοδολογία υπέθαλψαν οι Γερμανοί και στην Γιουγκοσλαβία ώστε να “ξεφορτωθούν” τους Σέρβους της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου με το βρώμικο ισλαμιστικό μαχαίρι.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Διευκρινίσεις... για την Κωνσταντινούπολη, που θα έρθει.

yiorgosthalassis.blogspot.com

Γέροντας Παΐσιος μίλησε για την Κωνσταντινούπολη (δες ΕΔΩ) και μαζί με αυτόν και άλλοι πατέρες, καθώς και Άγιοι προγενέστερα.

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων σε ρολόι χειρός ~ Hublot Antikythera Watch +Βίντεο

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων), θεωρείται ως ο αρχαιότερος υπολογιστής στον κόσμο.
H ελβετική εταιρία Hublot, εντυπωσιασμένη από το μηχανισμό των αρχαίων Ελλήνων, κατασκεύασε 4 ρολόγια-αντίγραφα αυτού του μηχανισμού.

Μόλις γύρισα από το Άγιο Όρος, π. Ανδρέας Κονάνος

Από την εκπομπή του Π.Ανδρέα Κονάνου Αθέατα Περάσματα του ρ. σταθμού της Πειρα'ι'κής Εκκλησίας.

ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ.

Κάποια άλλη φορά συνάντησα μία μικρά ομάδα κληρικών (ιερομόναχων και μοναχών) στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επέτρεψε ό Θεός διότι πολύ θα ωφελούμουν, όπερ και έγινε να συνταξιδεύουμε όλοι με την ίδια πτήση. Πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα. Με δέχθηκαν στην ομάδα τους και τοιουτοτρόπως θα καταγράψω μόνο το βίωμα πού ζήσαμε στο Θαβώρ.

Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Παντελεήμονος στον Γέροντα Παΐσιο

Το 1979 ο Γέροντας Παϊσιος μετακόμισε από τον Τίμιο Σταυρό στο κουτλουμουσιανό κελί της Παναγούδας.

Η συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά των Κούρδων με αντάλλαγμα τη βοήθεια της Τουρκίας

Η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο έδαφος της Συρίας με αντάλλαγμα τα όπλα από την Τουρκία.

Φρικτό έγκλημα στην Ν. Αφρική. (Αυτή είναι η οικογένεια. Οι δράστες που είναι;)


Την είδηση για το φρικτό έγκλημα στο Γιοχάνεσμπουργκ δεν ξέρω πόσοι την γνωρίζουν. «Τρεις ληστές», λέει η είδηση, εισέβαλλαν στο σπίτι μιας οικογένειας λευκών, και έπνιξαν σε καυτό νερό το 12χρονο γιο, αφού πρώτα είχαν βιάσει τη μητέρα του, την οποία στη συνέχεια σκότωσαν μαζί με τον άντρα της.
Όλοι είδαν την φωτογραφία της οικογένειας σε «παλιές χαρούμενες στιγμές».
Την φωτογραφία των δραστών όμως δεν την έδειξαν. Γιατί; Η φωτογραφία του μανιακού «τζόκερ» του Ντένβερ δίνει και παίρνει κάθε μέρα Αυτών εδώ των «ληστών» που πήγε; Μήπως δεν είναι «πρέπον»; Και «πολιτικά ορθόν»; Ή μήπως χαρακτηρισθεί «ρατσιστικόν»;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ρωμαίικοι Έλληνες.


-Είμαστε απόγονοι Αχαιών, Δωριέων, Ιώνων, Αιολών;
-Ναι. Όλοι τους ήταν Έλληνες... και Έλληνες είμαστε και εμείς. Είμαστε οι Γραικοί, οι γηραιοί δηλαδή, οι αυτόχθονες.

H πολυτάραχη ζωή του γιου του προέδρου της Σαηεντολογίας

2170405

Πώς η «εκκλησία» πίεσε τη σύζυγο του να κάνει έκτρωση και οδήγησε τη ζωή του σε φαύλο κύκλο που κατέληξε στο θάνατο από υπερβολική δόση φαρμάκων
Του  Beth Stebner  - Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Ο 27χρονος Alexander Jentzsch, γιος του προέδρου της Σαηεντολογίας Heber Jentzsch, πέθανε στις 2 Ιουλίου 2012.
Από τις ιατρικές εξετάσεις, εντοπίστηκαν στο σώμα του μεγάλες ποσότητες παυσιπόνων που χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής,

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του '21

Διαβάστε και φρίξτε αδέρφια.
Καταδικασμένο το Γένος μας από όλους. Καταδικασμένοι να μας μας μισούν, επειδή είμαστε Ορθόδοξοι.
Αχ αυτοί οι φράγκοι... πραγματικά σκληρόκαρδοι, πραγματικά βάρβαροι. Αυτοί δημιούργησαν την αιρετική παπική εκκλησιά με την σημερινή της μορφή. Και αυτή με την σειρά της αλλοιώνοντας την Πίστη των Αγίων Πατέρων μας μετέτρεψαν τον πλανήτη σε επίγεια κόλαση.
Γ.Θ yiorgosthalassis.blogspot

Ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει.

Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, Ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και...

Το μέλλον, A Day Made of Glass. (βίντεο)

Το μέλλον, A Day Made of Glass.

Γέροντας Παΐσιος: "Τα κόλλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε".

agioritikovima
Το κείμενο που ακολουθεί είναι προδημοσιεύση άρθρου.
Θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο τεύχος Σεπτεμβρίου (τον Αύγουστο δεν εκδίδεται) αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος, κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα,για το καλό του ορθόδοξου ποιμνοίου στους δύσκολους καιρούς που περναέι η ευλογημένη πατρίδα μας. Υπάρχει και ενυπόγραφη άδεια του εκδότη για όποιον τη θελήσει.


"Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο Θαύμα του γέροντος Παϊσίου έλαβε χώρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών. Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το Θαύμα Παντελής Κ.

H ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER... και οι θησαυροί της Γης.

Κάποτε θα δώσει η Γη τους θησαυρούς της όπως είπαν οι Άγιοι...
Μέχρι τότε σύμβαση cooper...

Το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ με, δεν είναι απλώς όπλο εναντίον του διαβόλου. Προσέξετε, είναι πυρηνική βόμβα.

http://kotsarikosdotcom.files.wordpress.com/2012/07/nikonas5.jpg?w=289&h=213


από athanasios
 
π. Νίκων: “Κύριε Ιησού χριστέ ελέησόν με, Κύριε Ιησού χριστέ ελέησόν με, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με” ροσέξετε, είναι πυρηνική βόμβα. Τινάζει τον διάβολο, τον εξαφανίζει. Είναι μια τρομερά συμπυκνωμένη, είναι μια τρομερά δυνατή ευχή.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής​;

Γράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι
(για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)
Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και…

Το Κουρδικό κράτος που έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος... Πραγματοποιείται!

yiorgosthalassis.blogspot.com
Μετά το χρέος που έλεγε ότι θα μας επιβάλλουν και θα μας λένε ότι έχουμε δίκιο που φωνάζουμε, αλλά δεν γίνεται αλλιώς...
Μετά την αηδία που θα νιώσει ο κόσμος για τα κόμματα και τους πολιτικούς και το ξεφούσκωμά τους, όπως έλεγε...
Μετά από γεγονότα που ίσως να πραγματοποιήθηκαν (ακυβερνησία, συζήτηση υφαλοκρηπίδας / ΑΟΖ) ή έρχονται εντονότερα...

Ξανθά παιδιά από το Αφγανιστάν που το DNA τους, είναι ίδιο με το Ελληνικό.


Το 2002 άγγλοι επιστήμονες μάζεψαν Υ χρωμόσωμα γενετικών δειγμάτων από τους Αφγανούς, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του Wakhan και Badakshan. Οι εξετάσεις από το University College του Λονδίνου, δείχνουν ότι οι κάτοικοι αυτοί, είναι πολύ πιο κοντά στα ευρωπαϊκά είδη από το υπόλοιπο πληθυσμού του Αφγανιστάν.

Oι εφευρέτες που σκοτώθηκαν από την ίδια τους τη... εφεύρεση


Ήταν εφευρέτες που, μετά από πολύ χρόνο και κόπο, κατάφεραν να δουν την εφεύρεσή τους να...

παίρνει σάρκα και οστά. Μόνο που αυτή η εφεύρεση, αντί να τους φέρει δόξα και χρήμα, τους έστειλε πρόωρα στο θάνατο.
Οι ιστορίες 7 εφευρετών που χάθηκαν εξαιτίας των ίδιων τους των εφευρέσεων, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγικής ειρωνείας και αποδεικνύουν ότι, κάποιες φορές, η τόλμη δεν επιβραβεύεται. Κάπως σαν την πτώση του Ίκαρου...

Ρωσία προς Τουρκία: "Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια"!


Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της "θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ" (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας "Ισβέστια" η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Τσάβες: αγοράζετε ντόπιους χυμούς, απαρνηθείτε Coca Cola και την Pepsi

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες απευθύνθηκε στους συμπολίτες του με την έκκληση να αγοράζουν χυμούς φρούτων, που παράγονται στη Βενεζουέλα και όχι τα εισαγόμενα αναψυκτικά Coca-Cola και Pepsi...

Πώς αντιμετώπισε ο θρυλικός Μπαϊρακτάρης τους γυμνιστές στο Φάληρο το 1895

Με ποιο τρόπο τους  αντιμετώπισε ο θρυλικός αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Μπαϊρακτάρης

 Άνδρες οι γυμνιστές, αλλά και δυο γυναίκες
 *Τα στοιχεία είναι από το  βιβλίο μου:  «Μπαϊρακτάρης, πολιτικοί  και κουτσαβάκηδες»
 Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
             Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το θερμόμετρο στα ύψη και οι παραλίες, μικρές και μεγάλες, έχουν γεμίσει από λουόμενους και οι πιο… απόμερες με γυμνιστές. Εκεί, όπου άνδρες και γυναίκες, εκ πεποιθήσεως οπαδοί της φύσης και της γύμνιας, θα χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, μακριά από τα ενοχλητικά μάτια., και χωρίς βεβαίως τις συνέπειες του νόμου όπως συνέβαινε παλιά, με τους χωροφύλακες να συλλαμβάνουν τους γυμνούς  και να τους οδηγούν στο Αυτόφωρο, γιατί προσέβαλαν «την δημοσία αιδώ».
            Ο γυμνισμός στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1895, όχι όμως από ιδεολόγους γυμνιστές…

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...