Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Νέες δηλώσεις του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι...

"Στην Ιταλία θα παρουσιαστεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί.."
σχόλιο Γ.Θ : Τα λόγια του αγαπημένου μας Γέροντα επιβεβαιώνονται ξανά... Στη Γερμανία το νέο ράιχ και η νέα κατοχή της Ευρώπης είναι γεγονός και στην Ιταλία ο νοσταλγός του μουσολίνι δηλώνει "παρών" στην πολιτική σκηνή και στις εξελίξεις...
Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οτι σε πολλούς τομείς ο Μουσολίνι είχε δράσει ορθά.

Μιλώντας σε τελετή για τη γενοκτονία των Εβραίων στο Μιλάνο, ανέφερε ότι οι νόμοι των φυλετικών διακρίσεων κατά των εβραίων ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Μουσολίνι, ο οποίος σε πολλούς άλλους τομείς είχε δράσει ορθά.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε επίσης ότι «η Ιταλία δεν φέρει τις ίδιες ευθύνες με την Γερμανία. Υπήρξε μια συνενοχή, που στην αρχή δεν συνοδεύτηκε από πλήρη συνειδητοποίηση της κατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Καβαλιέρε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών κομμάτων.

Η Ρόζι Μπίντι, εκ των ηγετών της ιταλικής Κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι «οι ύμνοι του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι συνιστούν προσβολή της δημοκρατικής συνείδησης της Ιταλίας», ενώ ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Ντάριο Φραντσεσκίνι είπε ότι «τα λόγια του Μπερλουσκόνι είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη και την Ιστορία». Μάλιστα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να ζητήσει συγγνώμη από τον ιταλικό λαό.

Ο εκπρόσωπος του PD Μάρκο Μελόνι, σημείωσε ότι «η δημοκρατία μας είναι βασισμένη στη μάχη εναντίον του ναζισμού και του φασισμού και αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες με την ηγεσία δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

«Καρικατούρα» χαρακτήρισε τον Μπερλουσκόνι ο επικεφαλής της Ιταλίας των Αξιών (Idv) Αντόνιο ντι Πιέτρο.

Οι δηλώσεις του καβαλέρε προκάλεσαν και την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας, που έκανε λόγο για δηλώσεις «επιπόλαιες και κατάλληλες» που «αφήνουν την εντύπωση ότι η Ιταλία αποφάσισε να καταδιώξει τους εβραίους της για να ικανοποιήσει έναν ισχυρό σύμμαχο».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...