sompes
Ο τελευταίος χειμώνας ήταν ιδιαίτερα βαρύς για μια Μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα και πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να ανάψουν τα καλοριφέρ τους, πληρώνοντας τον «μαύρο χρυσό», το πετρέλαιο δηλαδή, με την τιμή κανονικού χρυσού.
Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι καταναλωτές να στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως το ξύλο.
Το ξύλο είναι πιο φτηνό συγκριτικά με το πετρέλαιο και ειδικά όταν χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στις αερόθερμες σόμπες ξύλου, επιτυγχάνουμε μέγιστη απόδοση με τη λιγότερη κατανάλωση. Το βασικό πλεονέκτημα στις αερόθερμες σόμπες ξύλου δεν είναι μόνο η ενεργειακή τους απόδοση, αλλά το γεγονός ότι διαθέτουν στο επάνω μέρος τους αεραγωγούς οι οποίοι:
  • Διευκολύνουν την διαδικασία της καύσης καθώς μέσα από αυτούς διέρχεται οξυγόνο.
  • Επιτυγχάνεται καλύτερη καύση, άρα και μεγαλύτερη απόδοση.
  • Η θερμότητα μέσω των αεραγωγών μεταφέρεται στο χώρο, ζεσταίνοντάς τον αποτελεσματικά.
sompes1
Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να συνδέσετε την σόμπα σας με το δίκτυο του καλοριφέρ, αλλά και με το δίκτυο του νερού. Έτσι η θερμότητα που παράγει η σόμπα ξύλου θα μεταφέρετε σε όλα τα σώματα και θα ζεσταίνεται όλο το σπίτι και όχι μόνο ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η σόμπα, ενώ τέλος επωφελείστε καθώς όταν συνδεθεί με το δίκτυο του νερού, έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μέγιστο αποτέλεσμα, εξαιρετική απόδοση, οικονομία που θα «φουσκώσει» το πορτοφόλι σας ξανά, με την χρήση μόνο μιας σόμπας ξύλου. Εσείς ακόμα να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνεται την οικίας σας;