Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με απειλητικές διαθέσεις οι Κινέζοι στο υπογάστριο της Τουρκίας

Γράφει o Νίκος Χειλαδάκης



Με εμφανές το κλίμα ανησυχίας τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση ότι έχουν αρχίσει και εμφανίζονται στην Συρία κινεζικά στρατεύματα προς βοήθεια του καθεστώτος Άσαντ, ενώ ετοιμάζεται μια μεγάλη στρατιωτική κινεζική δύναμη να εισέρθει στο συριακό έδαφος.



Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, επικαλούμενοι το Ίδρυμα Στρατηγικής του αμερικανικού Πενταγώνου, Jamestown Foundation, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφοριες έχει συναφθεί συμφωνία μεταξύ του Άσαντ και της Κίνας, στην οποία η Κίνα εγγυάται από εδώ και πέρα την ασφάλεια του συριακού καθεστώτος.



Οι πληροφοριες αναφέρουν για εμφάνιση Κινέζων στρατιωτών στην πολιορκία του Χαλεπιού, στο πλευρό των συριακών δυνάμεων που ετοιμάζονται για την τελική γενική έφοδο εκδίωξης των Ισλαμιστών από την πόλη.



Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, στις 14 Αύγουστου επισκέφτηκε την Δαμασκό ο διοικητής του τμήματος διεθνών υποθέσεων του Κινεζικού Λαϊκού Στρατού, ναύαρχος Guan Youfei, και είχε σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο Άσαντ στον οποίο υποσχέθηκε την πλήρη βοήθεια του κινεζικού στρατού.



Η εμφάνιση της Κίνας σίγουρα, όπως εκτιμά και η Άγκυρα, ανατρέπει όλες τις ισορροπίες στην περιοχή και είναι άλλο ένα στοιχείο που κλίνει αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του καθεστώτος Άσαντ.



Η δε Τουρκία αντιμετωπίζει με πολύ αρνητικό μάτι και με ανησυχία αυτή την εξέλιξη, δεδομένου και του προηγούμενου της διαμάχης της με το Πεκίνο στο θέμα των τουρκόφωνων Ουιγούρων της Κίνας.

trtworld-3213-ramadan-fasting-ban-continues-chinas-uighurs-ap-1024x663



Ίδωμεν!



nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...