Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που θα διαλύσει την παγκόσμια οικονομία

ftse-709820 (1)
Μια «τέλεια καταιγίδα» ετοιμάζεται να ξεσπάσει πάνω στις αγορές η οποία θα φέρει ένα οικονομικό μακελειό στο πέρασμά της, προειδοποιεί χρηματιστηριακός εμπειρογνώμονας.

Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια τεράστια πτώση 12 τοις εκατό  στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές,  σε μια επανάληψη της αναταραχής που είχε ξεσπάσει στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ επικεφαλής οικονομολόγος και στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας Gluskin Sefild, σύμφωνα με την Daily Express.

Πιστεύει ότι οι αγορές δεν είναι έτοιμες για μια αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν κάνει αλλαγές στην πολιτική της – πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα - τότε πρόκειται για μια δυσάρεστη έκπληξη.
Οι δηλώσεις του κ Ρόζενμπεργκ έρχονται τώρα που τα χρηματιστήρια υπέστησαν βαριές απώλειες τη Δευτέρα, με πρώτο τον χρηματιστηριακό δείκτη της Βρετανίας τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 1,7 τοις εκατό, ενώ ο CAC της Γαλλίας και της ο DAX της Γερμανίας βυθίστηκαν ως δύο τοις εκατό.
Ο οικονομολόγος είπε στο CNBC: «Θα έχουμε μια τέλεια καταιγίδα εδώ αν η Fed κάνει μια αύξηση των επιτοκίων της  στους επόμενους μήνες.» Συνεχίζοντας είπε επίσης: «Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεν είναι ακόμη, γι “αυτό εγώ δεν θα θεωρήσω σαν έκπληξη το γεγονός ότι θα δούμε αυτό που είχαμε προς το τέλος του περασμένου έτους και στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, η οποία έφτασε κοντά στο 12. τοις εκατό η διόρθωση. »
Ο κ Ρόζενμπεργκ πρόσθεσε: «Μπήκαμε μέσα στο τρίτο τρίμηνο με ορμή και πολλή ελπίδα, και τώρα ετοιμαζόμαστε να βγούμε.
«Το πρόβλημα τώρα, κοιτάζοντας που είναι οι τιμές στην αγορά, έχεις πολλά hedge funds στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, όπου κυνηγούν την απόδοση, από μικρές έως υψηλές αποδόσεις των τιμών και δεν λαμβάνουν τις κάθε είδους βραχυπρόθεσμες αρνητικές ειδήσεις που προκαλούν τριγμούς στις αγορές.»
Η αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές στις ΗΠΑ, επηρεάζουν επίσης την ψυχολογία των αγορών.

Στο ίδιο πνεύμα με την ψηφοφορία για το Brexit, ο κ Ρόζενμπεργκ πιστεύει ότι ο μια νίκη του Ντόναλντ Τράμπ θα μπορούσε αρχικά να σοκάρει την αγορά, αλλά μακροπρόθεσμα θα ήταν «πολύ καλό για την οικονομία των ΗΠΑ».


http://www.crashonline.gr
http://corfiatiko.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...