Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κατέρρευσαν οι άμυνες των ισλαμιστών στο Χαλέπι - Παραδίδονται κατά εκατοντάδες

https://pbs.twimg.com/media/CyhBKXKWIAAMK-l.jpg:large
του Πάνου Σπαγόπουλου
 
Συνεχίζει ο συριακός Στρατός την επίθεσή του στο ανατολικό Χαλέπι σε μια κίνηση που πολλοί περιγράφουν ως τον «θανάσιμο εναγκαλισμό του πύθωνα».

Αυτό γιατί οι συριακές δυνάμεις προχωρούν συστηματικά και προσεκτικά περισφίγγοντας τον θύλακα των ισλαμιστών  ανταρτών στο Χαλέπι χωρίς να αφήνουν περιθώρια ελιγμών στους αντάρτες, αφαιρώντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα  να αναλάβουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία  στο πεδίο μάχης.
Οι συριακές δυνάμεις μαζί με το NDF και τις  δυνάμεις των ένοπλων σωμάτων που τους υποστηρίζουν την Liwa al-Quds,  την Harakat al-Nujba (ιρακινή πολιτοφυλακή), Hezbollah  και ένοπλα σώματα Κούρδων του YPG κατέλαβαν σήμερα ακόμη ένα προάστιο το sheikh Saeed στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ συνεχίζεται η προώθησή τους στο Al Sha'ar και στο Karam al-Tarab δυτικά από το αεροδρόμιο.
Ταυτόχρονα τουλάχιστον 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο τομέα της πόλης το τελευταίο 24ωρο ενώ 647 αντάρτες παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις. Συνολικά οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι υπολογίζονται σε 20.000.
Εκτιμάται πάντως πως τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει προσωρινή εκεχειρία προκειμένου να απομακρυνθούν περισσότεροι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στον θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι έχουν περιοριστεί σε αγώνα επιβράδυνσης των κυβερνητικών στρατευμάτων και μόνο.
Ήταν ο Άσσαντ ο στόχος της επιδρομής ισραηλινών μαχητικών κοντά στη Δαμασκό;
Στο μεταξύ το Ισραήλ συνεχίζει το «κυνήγι» των στελεχών της Hezbollah. Ισραηλινά μαχητικά εκτόξευσαν δύο βλήματα Popeye εναντίον κτιρίου στην πόλη Al-Saboorah που βρίσκεται δυτικά της Δαμασκού.
Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν μέχρι την Δαμασκό.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στόχος των ισραηλινών μαχητικών δεν ήταν οι συριακές δυνάμεις αλλά κορυφαίο  στέλεχος της λιβανικής φιλο-ιρανικής οργάνωσης.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως στόχος ήταν μια αποθήκη κατασκευής πυρομαχικών της Hezbollah.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι στόχος της επιδρομής ήταν ο Σύρος πρόεδρος Άσσαντ.
Σε ανάλυση που προέρχεται από την Ουάσιγκτον αναφέρεται ότι η ισραηλινή Αεροπορία η οποία διενήργησε επιδρομές στην περιφέρεια της Δαμασκού στις 11.00 το βράδυ είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς τελικά συνέβη αν και ο πρόεδρος Άσαντ απ΄ότι φαίνεται κατόρθωσε να φθάσει στο προεδρικό μέγαρο, χωρίς τα ισραηλινά μαχητικά να εντοπίσουν το αυτοκίνητό του.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι μια αυτοκινητοπομπή από 30 αυτοκίνητα χτυπήθηκε στο ενώ παράλληλα υπήρχε ένα ακόμη κονβόι από 30 άλλα αυτοκίνητα στα όρια της Δαμασκού..
Να σημειωθεί πως τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας, καθώς την Αεράμυνα έχουν αναλάβει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αλλά εκτόξευσαν τους πυραύλους μέσα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, τον οποίο βέβαια παραβίασαν.
Ο χάρτης των σημερινών επιχειρήσεων μετά και την κατάλληψη του προαστίου sheikh Saeed (φαίνεται στο περίγραμμα). Ο θυλάκας των ισλαμιστών είναι ευδιάκριτος

Λεπτομέρεια της περιοχής Sheikh Saeed που κατέλαβαν σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις
https://pbs.twimg.com/media/CyhJerjWEAE1SfT.jpg:large
Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν την sheikh Saeed και ασφάλισαν την οδό από το αεροδρόμιο. Ακόμη απομένουν 25 τ. χλμ. για να απελευθερωθεί πλήρως το Χαλέπι
https://pbs.twimg.com/media/CyhR0OBXEAQHtsm.jpg:large
Λεπτομέρεια της ανατολικής περιοχής του θύλακα και της γειτνίασής του με το αεροδρόμιο. Εκεί βρίσκεται το Karam al-Tarab όπου συνεχίζονται οι επιχιερήσεις
https://pbs.twimg.com/media/CyhxIHHWIAAYAvM.jpg
Η συριακή Ερυθρά ημισέληνος στη φροντίδα των αμάχων που εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι
https://pbs.twimg.com/media/CygWFpFW8AAzNmk.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CygWILEXAAANpvT.jpg:large
Ισλαμιστές αντάρτες και άμαχοι εγκαταλείπουν το α. Χαλέπι και το προάστιο Khan al-Sheeh. Στους πρώτους δίνεται η δυνατότητα να φύγουν για την Ιντλίμπ και από κεί στην Τουρκία όπου θα περάσουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα
https://pbs.twimg.com/media/Cyfw3vDUcAA0v96.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/Cyfw3u1VIAAxY8C.jpg:large

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...