Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ξέχασε το ΚΚΕ ότι συμμάχησαν με τους Ναζί;

γράφει ο Καλλισθένης

Άκουσα πάλι τον Κουτσούμπα να κακοχαρακτηρίζει τον ναζισμό. Να το κάνουν αυτό οι δημοκράτες, το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά και οι κομμουνιστές εναντίον του ναζισμού; Πόσο ασθενική μνήμη έχουν;
Τι θέλουν να ξεχάσουν [αλλά δεν το ξεχνάμε, εμείς]. Ότι οι μόνοι που αδελφοποιήθηκαν με τον Ναζισμό, ήσαν οι Σοβιετικοί, και υπερθεμάτισαν οι εγχώριοι.


Στάλιν και Χίτλερ συνέπραξαν για να διαλύσουν λαούς, και μόνο όταν τα χάλασαν στην μοιρασιά συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Καμιά δημοκρατική χώρα δεν συνέπραξε με τους Ναζιστές. Μόνον η κομμουνιστική μαμά ΕΣΣΔ.

Και μόνον όταν χάλασε η συμμαχία μεταξύ τους, και ο Χίτλερ επιτέθηκε στον Στάλιν, θυμήθηκε το ΚΚΕ να κάνει αντίσταση, εννιά μήνες μετά το ΟΧΙ.

Σύντροφοι, τα γραπτά μένουν, όπως και οι επιστολές του Ζαχαριάδη [που τις αποσιωπάτε επιμελώς], που έλεγε ότι ο Μεταξάς κάνει εναντίον του Μουσολίνι… «φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο».

Δημοσιοποιείτε μόνον την πρώτη, όταν τον παραπλάνησε ο Μανιαδάκης με τον πλαστό Ριζοσπάστη. Και όταν ήλθε το μήνυμα από την Μόσχα, νάσου κι ο Ζαχαριάδης φιλοναζιστής. Κάποτε πρέπει να τα μάθουν κι αυτά οι νεολαίοι, δεν συμφωνείτε;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...