Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Είμαστε Έλληνες της Ρωσίας και υπερήφανοι για την καταγωγή μας!

Η δύναμη όλων των λαών, και ιδιαίτερα των Ελλήνων, εκφράζεται μέσω του σεβασμού και της αγάπης για την πατρίδα, τον τόπο όπου γεννιέται και πεθαίνει ένας άνθρωπος. Για εμάς τους Έλληνες της Ρωσίας αυτό το μέρος ήταν η Σοβιετική Ένωση, και τώρα η Ρωσία!

Στη Ρωσία εμφυτεύτηκε σ’ εμάς η αγάπη για την ιστορική πατρίδα – την Ελλάδα. Στη Ρωσία μάς δόθηκε δυνατότητα να μορφωθούμε και να ανατραφούμε με το πνεύμα του πατριωτισμού, της αγάπης για τη γη των προπατόρων και για τους συμπατριώτες. Ενώ ζούμε ανατρέφοντας τα παιδιά μας στη Ρωσία, με όλη μας την ψυχή διαισθανόμαστε τα κοινά στοιχεία των δυο πολιτισμών.

Γεννηθήκαμε σε μια μεγάλη χώρα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ελλάδας, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Η Ρωσία έδωσε δυνατότητα της εξέλιξης του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας, και άλλων πολλών επιφανών Ελλήνων. Αισθανόμαστε ευτυχείς που η ζωή μας συνδέεται με αυτή τη χώρα, επειδή η Ρωσία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα αποτελούσε τόπο σωτηρίας για κατατρεγμένους Έλληνες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είμαστε από τη Ρωσία – το θυμόμαστε και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες σε αυτό τον τόπο, που μας βοήθησε να παραμείνουμε Έλληνες!

Ναι! Είμαστε Ρωσοπόντιοι, Έλληνες εκ Ρωσίας, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είμαστε πάνω από 100.000!

Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας
Συμβούλιο Νεολαίας Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας


http://www.pontos-news.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...