Τρίτη 18 Απριλίου 2017

I. Μάζης: Πρώτα απ΄ όλα οι Αμερικανοί θέλουν τη δημιουργία του Κουρδιστάν

«Υποχρεωτικά ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε κάποιου είδους κλιμάκωση και στα ελληνοτουρκικά», εκτιμά ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας Γιάννης Μάζης.

Ο έμπειρος καθηγητής στα ελληνοτουρκικά εκτιμά ότι ο Ερντογάν με το «εύθραυστο» αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας του.

«Οι πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, είναι αισθητές», επισημαίνει ο κ.Μάζης ο οποίος υποστηρίζει ότι όσα έγιναν με τελείως άκομψο τρόπο στη διάρκεια της εκλογικές διαδικασίας -όλο και περισσότεροι μιλούν για νοθεία- έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν.

«Όλη αυτή την πίεση ο Ερντογάν δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο. Θα προσφύγει στον υπερεθνικισμό και στην εξαγωγή της κρίσης”, υποστηρίζει ο Γιάννης Μάζης, σύμφωνα με το militaire.gr.

Επισημαίνει βεβαίως ότι οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, τη Δύση, αλλά και τη Ρωσία δεν μπορούν να είναι ομαλές. «Όλοι και πρώτα απ΄ όλα οι Αμερικανοί θέλουν τη δημιουργία του Κουρδιστάν», επισημαίνει ο καθηγητής Γιάννης Μάζης.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας εκφράζει την άποψη ότι παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι μάλλον τυχερή που έχει απέναντί της τον Ερντογάν και όχι την ομάδα Νταβούτογλου-Γκιουλ υποστηριζόμενη από τον Γκιουλέν.

«Ο Ερντογάν έχει χάσει την επαφή του με τη Δύση», εξηγεί κι αυτό αποτελεί ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα που η Ελλάδα έχει και πρέπει να εκμεταλλευθεί.



http://www.militaire.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...