Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Έρχεται ΚΑΙ η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου | Ατζέντα 21

Όταν άρχισα να πρωτογράφω το 2011 για την Ατζέντα 21 και που αποβλέπει, οι Έλληνες είχαμε ακόμα απλά βρέξει τα ποδαράκια μας σ’ αυτήν, ενώ η άγνωστη ακόμα Α21 στο ευρύ κοινό, χαρακτηριζόταν ως “θεωρία συνωμοσίας” από αξιωματούχους κι ας έχει υπογραφεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ + Οικολόγοι, πετάει τους πολίτες χωρίς αιδώ στα βαθιά και θολά νερά του βρόμικου ωκεανού της, εφαρμόζοντας τη μια εντολή μετά την άλλη 
Φυσικά η εφαρμογή της άλλες φορές είναι πιο ξεκάθαρη, όπως το Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου που έχει δήθεν ενεργειακό χαρακτήρα, άρα και περιβαλλοντολογικό (Αειφόρος Ανάπτυξη), άλλες φορές κρύβεται πίσω από δήθεν μέτρα φορο-εισπρακτικού χαρακτήρα λόγω μνημονίων. Όπως και να το δει κανείς, η παράγραφος της Ατζέντας 21 που “μεταφραζόταν” ως Κατάργηση Ατομικής Ιδιοκτησίας, είναι εδώ σε όλο της το μεγαλείο.
Δεν είναι λίγα τα σπίτια που έχουν χαθεί λόγω δανείων και υπερφορολόγησης, τα χειρότερα έρχονται τον Σεπτέμβριο με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, ενώ πάρα πολλά ‘χαρίζονται’ στο κράτος από τους κληρονόμους που δεν αντέχουν να κρατήσουν τα σπίτι που τους αφήνουν γονείς και παππούδες τους.
Όπως είχα γράψει, το Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου προκειμένου να πωληθεί ή ενοικιαστεί ένα σπίτι ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια θα ήταν αυτό να υφίσταται και για ιδιοκατοίκηση, με την απαίτηση όποιες λειτουργίες ενός σπιτιού δεν μπορούν να πάρουν πιστοποίηση ενεργειακή (κουφώματα, τζάμια, τζάκια, στέγες κ.λ.π) να πρέπει “συμμορφωθούν” ως προς τας υποδείξεις των ελεγκτών. Αν δεν μπορείς… παράτα το. Πήγαινε στο νοίκι.
Με βάσει αυτό το Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου στήθηκε και η μπίζνα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (μπίζνα που έχει προβάλλει και ο “οικολογικός” ΣΚΆΙ κατά κόρον) όπου εκτός από προγράμματα ΕΣΠΑ, οι Τράπεζες είναι οι μεγάλες κερδισμένες, αφού η επιδότηση δεν καλύπτει το 100%, αλλά… η απαίτηση του πιστοποιητικού το καλύπτει!
Διαβάστε σχετικά τα νεότερα:

Οι όροι ένταξης στο νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»
Ενεργειακή απόδοση
Τώρα θεσπίζουν ΚΑΙ την Ηλεκτρονική Ταυτότητα ΚτιρίουΤο Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου διαφέρει από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, ωστόσο κι αυτού η απόκτηση προϋποθέτει αρκετές χρονοβόρες διαδικασίες σε πολεοδομίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ένα επιπλέον κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκαστικά θα απευθυνθούν σε ιδιώτες μηχανικούς.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες:

Το κόστος, η διαδικασία, οι έλεγχοι και οι καμπάνεςΕπί της ουσίας, η ταυτότητα κτιρίου είναι ένας φάκελος που θα περιλαμβάνει μια σειρά εγγράφων και στοιχείων για κάθε κτίριο. Αυτό θα γίνεται απαραίτητα με τη συμβολή μηχανικού, ο οποίος θα συγκεντρώνει και θα εκδίδει τα συγκεκριμένα έγγραφα, θα τα περνάει στο εν λόγω σύστημα, όχι άπαξ, αλλά κάθε 5 χρόνια! Θα πραγματοποιεί ελέγχους (επί πληρωμή), προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα τηρούνται κατά το γράμμα του νόμου. Στην περίπτωση που υπάρξουν στο ενδιάμεσο διάστημα αυθαιρεσίες μη καταγεγραμμένες, θα προβλέπονται βαριά πρόστιμα (από 2.000 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το παράπτωμα) τόσο στους μηχανικούς όσο και στους πολίτες. Να σημειωθεί ότι σε βάθος 5ετίας οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν καταχωρίσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ΗΤΚ προβλέπεται στο νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Μηχανισμοί και μέσα ελέγχου της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος» – ωστόσο, ο ορθότερος τίτλος θα ήταν «Μηχανισμοί και μέσα ελέγχου της ποιότητας ζωής του γ@μημένου πολίτη της Ατζέντα 21!»
Με λίγα λόγια το σχέδιο προβλέπει: Κατάργηση ατομικής ιδιοκτησίας, όλοι μπουζουριασμένοι στις “έξυπνες πόλεις”, ελεγχόμενοι από την “έξυπνη τεχνολογία”, σε μικρά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (προς το παρόν ιδιωτικά σε λίγο και κρατικά), μαζί με: την κατάργηση του Ι.Χ., τα αντικίνητρα για γεννήσεις παιδιών, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου και μείωση πρόσημου ζωής, τη μείωση μισθών και συντάξεων για να γίνει η Ανάπτυξη “Βιώσιμη” και “Ανταγωνιστική” όπως είναι στις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε… να κλείσει η ψαλίδα, προς τα κάτω, βεβαίως βεβαίως! Κι εκεί που οι πολυεθνικές θα μαμούν τον πλανήτη, εμείς καλούμαστε να των σώσουμε, με μείωση ποιότητας ζωής και πληθυσμού.
Κι εσύ ακόμα νομίζεις ότι είναι θεωρίες συνωμοσίας;

nea.allnewz.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...