Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβάρδισαν τους Αμερικανοκούρδους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Ντέιρ Εζ Ζορ. 6 μαχητές τραυματίες. Ο συριακός στρατός διέσχισε τον Ευφράτη

To κουρδικό πρακτορείο ANHA μεταδίδει ότι ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των συμμάχων των ΗΠΑ ντόπιων συνεργατών των ΗΠΑ των Syrian Democratic Forces (SDF) κοντά στη βιομηχανική ζώνη της Deir Ezzor στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Η επίθεση επιτελέστηκε στις 03:00 τη νύχτα. O βομβαρδισμός έγινε στη θέση al-Sinaa περιοχή βόρεια του Ευφράτη και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 μαχητών των SDF.
Πληροφορίες για το χτύπημα διοχετεύθηκαν από δημοσιογράφο του πρακτορείου Hawar, που παρακολουθεί την επιχείρηση ''al-Jazeera Tempest''.
Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από συριακής και ρωσικής πλευράς.


Το Reuters ανέφερε ότι ο συριακός στρατός διέσχισε τον Ευφράτη και πήρε μια θέση στην ανατολική όχθη σύμφωνα με το το ρωσικό ΥΠΕΞ την Παρασκευή.



Briefing by Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova, Yalta, September 15, 2017

Ρωσία και Συρία αποφάσισαν να θραύσουν τις κόκκινες γραμμές των ΗΠΑ που χαράζουν σύνορα στο εσωτερικό κυριάρχων και ανεξάρτητων κρατών.

Η Bouthaina Shaaban η πιο διακεκριμένη σύμβουλος του Άσαντ είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Al-Manar, ότι « είτε είναι οι SDF (που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ), η Daesh ή όποια άλλη ξένη παράνομη δύναμη εντός της χώρας , εμείς θα συγκρουστούμε και θ΄αντιδράσουμε κατ΄αυτών ώσπου η χώρα μας να ελευθερωθεί από κάθε επιτιθέμενο».



Τόνισε ότι οι SDF κατέλαβαν εδάφη που προηγουμένως ήλεγχε το Ντάες χωρίς μια μπιστολιά και φαίνεται ότι υπάρχει μια συνεργασία με τους τακφιριστές. Κατηγόρησε επίσης την κούρδικη πολιτοφυλακή ότι επιχειρεί να κατακτήσει ζώνες με πετρελαικά κοιτάσματα και διευκρίνισε ότι «δεν θα πάρουν αυτό που θέλουν».Τέλος είπε ότι τα σχέδια διαίρεσης της Συρίας απέτυχαν. al manar 15.9.17

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...