Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Κλείνουν την πρεσβεία τους στην Κούβα οι ΗΠΑ λόγω του ηχητικού ρωσικού υπερόπλου- Δηλώσεις Ρεξ Τίλερσον

Προς άτακτη οπισθοχώρηση οι ΗΠΑ με τον Υπουργό Εξωτερικών Ρέξ Τίλερσον να παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοπεύει να βάλει λουκέτο στην πρεσβεία στη Κούβα.

Αιτία; Το μυστικό ηχητικό υπερόπλο, το οποίο οι ΗΠΑ φαίνεται να αποδίδουν, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν, στη Ρωσία, φαίνεται να προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές παθήσεις και άλλου είδους βιολογικά προβλήματα στους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Ας είμαστε ρεαλιστές, μόνο η Ρωσία μπορεί να διαθέτει τέτοιο όπλο και ειδικά στην Κούβα, καθώς εκεί διαθέτει και μία τεράστια βάση από εποχής ΕΣΣΔ.

Πιο αναλυτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο του κλεισίματος της πρεσβείας τους στην Κούβα, μετά από περίεργες και μυστηριώδεις επιθέσεις με ηχητικά κύματα που είχαν θύματα τουλάχιστον 16 εργαζόμενους, κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκε να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.
Πριν λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα αυτή η απίστευτη υπόθεση. Σύμφωνα με το Associated Press, Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αβάνα βιώνουν παράξενα σωματικά συμπτώματα ήδη από το φθινόπωρο του 2016, μεταξύ των οποίων και «σοβαρή απώλεια ακοής» που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη χρήση μυστικών συσκευών ηχητικών κυμάτων. Ειδικότερα, το πρακτορείο ανέφερε ότι η απώλεια ακοής των Αμερικανών διπλωματών μπορεί να σχετίζεται με συσκευές που εκπέμπουν μη αισθητά στο ανθρώπινο αυτί ηχητικά κύματα, ικανά να προκαλέσουν κώφωση.

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τόνισε ότι «είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό αξιολόγηση. Είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό, δεδομένων των σωματικών βλαβών που έχουν υποστεί ορισμένοι άνθρωποι. Κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκε να επαναπατριστούν».

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα άνοιξε εκ νέου το 2015 υπό τη διοίκηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κι έπειτα από ένα διάστημα 50 ετών όπου οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί.

Από τα τέλη του 2016, 16 Αμερικανοί που εργάζονται στην πρεσβεία άρχισαν να παραπονιούνται για συμπτώματα, όπως απώλεια ακοής, ημικρανίες και ναυτίες. Χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία, ορισμένοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το State Department δήλωσε ότι δεν είναι σαφές τι έχει προκαλέσει τα προβλήματα στην υγεία των διπλωματών, κάνοντας λόγο για «ποικιλία συμπτωμάτων», ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει ότι βασικά έχασαν την ακοή τους, καθώς οι συσκευές αυτές εκπέμπουν ήχους που δεν συνειδητοποιεί ο άνθρωπος και μπορεί να προκαλέσουν από μικρά συμπτώματα, μέχρι πολύ σοβαρά προβλήματα!

Oι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι προκλήθηκε από μια προηγμένη ηχητική συσκευή…ρωσικής προέλευσης , αναφέρει δημοσίευμα .

Ωστόσο την 23η Μαίου, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε αντίποινα και να απελάσει δύο Κουβανούς διπλωμάτες που εργάζονταν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η ρωσική στρατιωτική κατασκοπευτική δράση της βάσης SIGINT στην Κούβα , στην οποία καταγράφονται όλες οι κινήσεις των αμερικανικών δυνάμεων συλλέγοντας πληροφορίες από συσκευές που εκπέμπουν όλων των ειδών τα σήματα ….προκάλεσε ενδεχομένως την απώλεια ακοής , η οποία εκτιμάται ότι θα είναι προσωρινή.

«Η Μόσχα έχει δημιουργήσει μεγάλης εμβέλειας στρατιωτική βάση στην Κούβα για να απαντήσει στις αμερικανικές κινήσεις στην Ευρώπη» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Nikolay Pankov, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά άλλων οπλικών συστημάτων στην Κούβα.

Στην βάση υπάρχει ήδη ένα μεγάλο ραντάρ που έχει εγκατασταθεί στην Κούβα ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν μεταφερθεί και άκρως μυστικά όπλα κατά των ΗΠΑ .

Πρόκειται για τεχνολογίες γνωστές ως όπλα DEW (directed-energy weapon- όπλα στοχευμένης ενέργειας) βιολογικά όπλα, όπλα μικροκυμάτων, Sonic όπλα, Infrasonic όπλα, Infra-ηχητικά όπλα, Psychotronic / ψυχοτρόπων όπλα, Nano Technology, Active Denial Τεχνολογίας, λιγότερο θανατηφόρα / μη θανατηφόρα όπλα – οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να δημιουργήσουν…

ΨΕΥΔΗ συμπτώματα οποιουδήποτε τύπου όπως …

κάκωση

ασθένεια

ψυχική ασθένεια

Και ΑΛΗΘΙΝΑ όπως…

καρκίνος

ανεπάρκεια οργάνων – αποβολή εμβρύου

αυτοκτονία

απώλεια ακοής

Η χρήση των τεχνολογιών αυτών είναι γνωστά για:

έλεγχο συμπεριφοράς

αλλαγή διάθεσης

αλλοίωση και έλεγχος του νου

εγκεφαλικός εγκλωβισμός

εγχώρια τρομοκρατία / βασανιστήρια

ηλεκτρονικό βασανισμό / παρενόχληση

ηλεκτρονική τρομοκρατία

Η εκπρόσωπος του Global Affairs Canada, Brianne Maxwell, δήλωσε ότι καναδοί αξιωματούχοι «βίωσαν ασυνήθιστα συμπτώματα που επηρέασαν το διπλωματικό προσωπικό του Καναδά και των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους στην Αβάνα.

Η κυβέρνηση εργάζεται ενεργά συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών και κουβανικών αρχών για να εξακριβωθούν τα αίτια‘‘ καταλήγει η ανακοίνωση .

Η Maxwell πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν ότι οι Καναδοί τουρίστες και οι άλλοι επισκέπτες ενδέχεται να επηρεαστούν.

Ο Καναδάς βοήθησε τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών που οδήγησαν στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.

Το φθινόπωρο του 2016, Αμερικανοί διπλωμάτες ανέφεραν ανεξήγητες απώλειες ακοής σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση της διερεύνησης της υπόθεσης.

Πολλοί από τους διπλωμάτες ξαναπήγαν στην αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την Κούβα.

Ορισμένα από τα συμπτώματα των διπλωματών των ΗΠΑ ήταν τόσο σοβαρά που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την παραμονή τους νωρίς και να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισαν αξιωματούχοι.

Πηγή
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...