Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

O συριακός στρατός έσπασε την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor

Mια σειρά από πρακτορεία αναφέρουν τώρα ότι ο στρατός κατόρθωσε να σπάσει την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Ντέιρ Έζζορ που έιχε επιβάλει η ISIS.Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο στρατός εισήλθε στο αεροδρόμιο από τη νότια πλευρά.

To Elnashra αναφέρει ότι συριακός στρατός ανακοίνωσε την άφιξη στρατευμάτων του όπως και συμμάχων του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor.

Kαι η τηλεόραση almayadeen ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ο στρατός έλυσε την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου.Το ίδιο μέσο ανακοινώνει τη συνάντηση της εμπροσθοφυλακής του στρατού που μάχεται στα κοιμητήρια με την Ταξιαρχία ασφάλειας Ν και Δ του αεροδρομίου. 



Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός και οι συμμαχικές του πολιτοφυλακές έφθασαν στο αεροδρόμιο της Deir al-Zour (awankw, irannewsagency,SkyNewsArabia).



Η εμπροσθοφυλακή του συριακού στρατού έφτασε στο αεροδρομίο με την υποστήριξη της συριακής και ρώσικης αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές ο στρατός προηγουμένως πέτυχε ν΄ανακτήσει στρατηγικής σημασίας υψώματα όπως τα Talat Alloush , Rubay’at ,Khaim al-Difa ,το πεδίο πετρελαίου Tayyem. Νωρίτερα η διοίκηση των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωνε ότι ο στρατός ήταν στο 1χλμ από το αεροδρόμιο.

H συριακή κρατική τηλεόραση ανακοινώνει το απόγευμα του Σαββάτου ότι κυβερνητικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία στο αεροδρόμιο της Deir ez-Zor.



H sama tv η κρατική τηλεόραση ανακοινώνει πριν λίγο ότι οι Στρατιωτικές μονάδες κινούμενες από τα κοιμητήρια συναντήθηκαν με μονάδες που βρίσκοται στο ανατολικό τμήμα της Deir ez-Zor (hrabsh-jofra – αεροδρόμιο).

Η πολιορκία του αεροδρομίου έσπασε από 2 κατευθύνσεις από νότο κι από δυτικό τομέα της πόλης προς ανατολικό.

Το sana αναφέρει ότι οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού, σε συνεργασία με δυνάμεις που τις υποστηρίζουν έσπασαν την πολιορκία που επέβαλε το ISIS στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Deir Ezzor και στις γειτονικές συνοικίες Hrabesh και Tahtouh.Δυνάμεις του στρατού προήλασαν από την κατεύθυνση των κοιμητηρίων και συνάντησαν τη φρουρά του αεροδρομίου στο Liwa’a al-Ta’min.Οι μονάδες του μηχανικού άρχισαν αμέσως την αποναρκοθέτηση της περιοχής.

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...