Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ρωσία: Έναρξη μαζικής παραγωγής μαχητικών Su-35 (vid.)

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS που φιλοξένησε προ ημερών δηλώσεις του Valery Shantsev, κυβερνήτη της επαρχίας Nizhny Novgorod,
η παραγωγή των νέων μαχητικών Su-35 στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Sokol θα αρχίσει εντός των επόμενων έξι ή 12 μηνών και σε κάθε περίπτωση εντός του 2018.

«Είχαμε μία ανησυχία σχετικά με το βιομηχανικό έργο της Sokol [που βρίσκεται στην επαρχία Nizhny Novgorod], αλλά πλέον οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Η Sokol θα αναβαθμίσει τα Su-31, που είναι ένα καλό πρόγραμμα, θα παράγει περί το 40% των εξαρτημάτων του περιφερειακού επιβατηγού αεροσκάφους Il-114 και σε προοπτική το νέο μαχητικό της MIG», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Shantsev.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με προγενέστερες αναφορές μέσων ενημέρωσης η Sokol είχε λάβει χρηματοδότηση ύψους 49,2 εκατ. ευρώ με σκοπό την αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μάλιστα την παρούσα περίοδο η Sokol εκτελεί εργασίες αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής και των υποδομών εκτέλεσης πτητικών δοκιμών. Μετά τις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων το οργανικό αεροδρόμιο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους τους τύπους των αεροσκαφών.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...