Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Οι τελευταίες φωτογραφίες των επισκόπων Χαλεπίου (22.4.13) λίγο πριν την απαγωγή.Ο Παύλος στο τελευταίο check point του FSA τους πέταξε την ταυτότητα του στις μπάρες…

Οι τελευταίες φωτογραφίες των απηγμένων επισκόπων Χαλεπίου Ιωάννη Αβραάμ και Παύλου Γιαζίζι.Είναι στο σημείο συνάντησης τους στην ύπαιθρο Χαλεπίου λίγο πριν την απαγωγή.

Σχεδόν μισή ώρα πριν την απαγωγή τους είναι στο χωριό (Hawar )…..στη δυτική ύπαιθρο Χαλεπίου σταμάτησαν όλοι τους για λίγο για ν΄ανταλλάξουν κάποια λόγια για την ασφάλειά τους χωρίς κανένας τους να γνωρίζει ότι θα γινόταν μια απαγωγή που θα διαρκούσε 4 χρόνια 5 μήνες και 22 μέρες ως σήμερα.

Αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες ήταν ο μάρτυρας Φατούλα Φατούχ Καμπούντ ο οδηγός του επισκόπου Γιοχάννα που σκοτώθηκε από τους απαγωγείς.



Οι φωτογραφίες 22.4.13 είναι πολύ καθαρές και φαίνεται η φυσική κατάσταση όλων.Απεικονίζεται ο Φουάντ Ελία με τον οποίο συνεργάζονταν ο Γιοχάννα για ανθρωπιστικά ζητήματα μια και ο Φουάντ Ελία ανήκε στην »αντιπολίτευση » και είχε επαφές.Ήταν προβεβλημένο μέλος της προστεστάντικης κοινότητας Χαλεπίου.Ήταν συνεργάτης του Γιοχάννα στα ανθρωπιστικά ζητήματα και είναι ο μόνος που επέζησε.Ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του τι συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο και είδε τα πρόσωπα των απαγωγέων από κοντά.

Είναι στη φωτογραφία επίσης ο επίσκοπος Χαλεπίου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Παύλος Γιαζίζι που επέστρεφε από τα τουρκικά σύνορα στη Συρία.Είναι ο δικηγόρος Αμπντέλ Ραχμάν Ελάφ ο οποίος προστάτευε τους επισκόπους και διασφάλιζε το πέρασμά τους και βρισκόταν στο τελευταίο σημείο ελέγχου που είχε ο FSA μετά τη Mansoura και που συνόδευε το Γιοχάννα για συνάντηση με διαμεσολαβητές της περιοχή της Σαρμάντα Γιτζχάκ Μαχφούζ και Μιχαήλ Κάιλ.

Στη φωτογραφία είναι και ο Αμπντέλ Χαμίντ Ελάφ (γιος ) που συνόδευε τους επισκόπους για τη διασφάλιση της προστασίας τους σε όλη τη διαδρομή σε όλα τα check point.

Yπάρχει μια νέα πληροφορία ότι ο επίσκοπος Γιοχάννα Αβραάμ στο τελευταίο check point του FSA σήκωσε την ταυτότητά του ψηλά και τότε οι φρουροί τον έβαλαν δια της βίας στο αυτοκίνητο ενώ ο Παύλος Γιαζίζι πέταξε την ταυτότητά του στις μπάρες.Oι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν σήμερα 14.10.17

Ήταν γνωστοί και οι 2 επίσκοποι για το θάρρος τους.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...