Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η πρωτεύουσα του δημιουργήματος της CIA, έπεσε από τους δημιουργούς του

Έπεσε η πρωτεύουσα του ISIS

Έπεσε η πρωτεύουσα της ανομίας και των τζιχαντιστών Ράκκα στο οποίο η Δύση παρακολουθούσε «άπραγη» στο μεγαλύτερο μέρος του. Η εξέλιξη αυτή είναι κομβικής σημασίας για το «Κουρδιστάν» καθώς θα απελευθερωθούν δυνάμεις προς Αφρίν για να αναχαιτιστούν οι Τούρκοι και προς Ερμπίλ για να αντιμετωπιστούν οι Ιρακινοί.

Δείτε εδώ 275 τζιχαντιστές να παραδίδονται.



Οι κουρδικές πολιτοφυλακές, που αποτελούν τις στρατιωτικές μαριονέτες των ΗΠΑ, κατέλαβαν το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα από την οργάνωση - δημιούργημα της CIA - Ισλαμικό Κράτος.

Οι μαριονέτες αυτές, λεγόμενες και "συριακές δημοκρατικές δυνάμεις" (SDF), μια συμμαχία κούρδων και αράβο-ισλαμιστών μαχητών που υποστηρίζεται και προωθείται από της ΗΠΑ και τους υποτελείς της, είχε περικυκλώσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Ράκα από τον Ιούνιο.



Η Ράκκα αυτήν την στιγμή έχει γεμίσει από δυνάμεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD).

Από την πόλη, αυτή η οργάνωση ISIS σχεδίαζε επιθέσεις στο εξωτερικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι Κούρδοι μαχητές γιορτάζουν στους δρόμους, ψάλλοντας συνθήματα από τα οχήματά τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε την Τρίτη ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ οργανώσεις εισήλθαν στην πόλη ενώ οι Τζιχαντιστές αποχώρησαν και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

275 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνθηκολόγησαν το Σάββατο με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Ράκα.

Οι 275 τζιχαντιστές, αφού κατέθεσαν τα όπλα τους, αποχώρησαν με τις οικογένειες τους με λεωφορεία για τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μαζί τους απεγκλωβίστηκαν από τις πολιορκημένες συνοικίες και όσοι κάτοικοι της Ράκα είχαν απομείνει.

Μέσα στη Ράκα είχαν απομείνει 300 περίπου ξένοι τζιχαντιστές αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου

Υπενθυμίζουμε ότι ο ISIS κατέλαβε την Ρακκα στις αρχές του 2014 και την ανακήρυξε ως πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου.

Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές ελέγχουν μόνον δύο στενές λωρίδες στην ανατολική Συρία και στο δυτικό Ιράκ, με τον Συριακό Στρατό του Άσαντ, τον Ιρακινό Στρατό και τις μαριονέτες των αμερικανοσιωνιστών (SDF) να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό που θα οδηγήσει στην πλήρη εξάλειψη του «χαλιφάτου».



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...