Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανοκίνητη πορτοκαλί επανάσταση στο Ιράν

σχόλιο Γ.Θ : Με κάθε κόστος η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να αποτρέψουν την σατανική αμερικανική αυτοκρατορία του κακού να πάρει και το Ιράν. Αν χαθεί το Ιράν και μετατραπεί σε αμερικανικό προτεκτοράτο, όλα έχουν τελειώσει για την Μέση Ανατολή. Το αντίχριστο κράτος του πλανήτη δεν μπορεί να καθίσει ούτε μέρα πλέον ήσυχο. Μία στην Συρία, μία στην Β.Κορέα, μία στην Βενεζουέλα, μία στην ίδια την Ρωσία και την Κίνα. Όλα τα θέλουν δικά τους οι αντίχριστοι. Υπάρχει και Θεός όμως αδέρφια... και Αυτός θα είναι ο τελικός νικητής. Όχι οι αντίχριστοι

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, στη Μέση Ανατολή διακυβεύεται το μέλλον του δολαρίου και κατά συνέπεια των Η.Π.Α. – όπου, εάν τυχόν η υπερδύναμη χάσει τη Σ. Αραβία από τις συντονισμένες ενέργειες της Ρωσίας με την Κίνα, θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα (ανάλυση). Ως εκ τούτου, μετά την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ με στόχο την αναζωπύρωση των συγκρούσεων, καθώς επίσης μετά την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας μεταξύ άλλων με την άρση της απαγόρευσης βίζας στους πολίτες της, φαίνεται πως έχει έλθει η σειρά του Ιράν – του βασικότερου συμμάχου στην περιοχή των αντιπάλων της υπερδύναμης.



Ο τρόπος τώρα, με τον οποίο μεθοδεύουν οι Η.Π.Α. την «επίθεση» τους, είναι ο συνήθης των «πορτοκαλί επαναστάσεων», γνωστών από την Ουκρανία – η οργάνωση δηλαδή διαμαρτυριών εναντίον της κυβέρνησης, με στόχο την ανατροπή της, καθώς επίσης την αντικατάσταση της από μία φιλικά προσκείμενη. Έτσι επεξηγούνται ενδεχομένως οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Τεχεράνη και σε δέκα άλλες πόλεις του Ιράν, με την αιτιολογία της υπερβολικής αύξησης των τιμών των προϊόντων, καθώς επίσης την ανεργία – κάτι που όμως δεν τεκμηριώνεται από τις επίσημες στατιστικές της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες ο πληθωρισμός έχει μειωθεί σημαντικά μετά την άνοδο του το 2014, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο Ιράν (γράφημα, πατήστε επάνω για μεγέθυνση).



Δεν αποδεικνύεται ούτε από την ανεργία, η οποία είναι χαμηλότερη συγκριτικά με το 2012, σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα (γράφημα). Επομένως πρόκειται μάλλον για μία πορτοκαλί επανάσταση, ειδικά επειδή ο πρόεδρος Trump απαίτησε από την ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού της – ενώ με ένα tweet του την προειδοποίησε πως τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα επάνω της (πηγή)!

Φυσικά το υπουργείο εσωτερικών του Ιράν ζήτησε από τους Πολίτες να μη συμμετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, αναφέροντας πως είναι παράνομες – ενώ ο κ. Trump έγραψε πως υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με ειρηνικές διαμαρτυρίες των Ιρανών, εναντίον της διαφθοράς του καθεστώτος και της εκ μέρους του σπατάλης του πλούτου της χώρας, για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στο εξωτερικό! Παράλληλα, το υπουργείο εξωτερικών των Η.Π.Α. τάθηκε υπέρ της στήριξης των διαδηλωτών – ζητώντας από όλα τα Έθνη να ενισχύσουν τον ιρανικό λαό και τις απαιτήσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα του, καθώς επίσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Περαιτέρω, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκαν εκτεταμένα οι διαδηλώσεις με τα διάφορα πολιτικά συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων τα εξής: «Ντροπή σας Mullah, αφήστε ήσυχη τη χώρα μας» και «Θάνατος στους Taliban» – όπου γινόταν σύγκριση της ιρανικής κυβέρνησης με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές στο Αφγανιστάν. Αργότερα όμως σχηματίσθηκαν άλλες, πολύ μεγαλύτερες διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης – οπότε ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου, όπως στο παράδειγμα της Ουκρανίας, αυξήθηκε σημαντικά.

Τέλος, υπήρξαν συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, η οποία προέβη σε συλλήψεις – γεγονός που κατηγόρησαν ξανά οι Η.Π.Α., χωρίς φυσικά να έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στα εσωτερικά ξένων κρατών. Η κυβέρνηση δε του Ιράν δήλωσε τα εξής: «Ο ιρανικός λαός θα αγνοήσει τα άχρηστα και καιροσκοπικά σχόλια των Η.Π.Α.».

Με κριτήριο τα παραπάνω, η Μέση Ανατολή οδηγείται ξανά σε μεγάλες περιπέτειες, αποτελώντας το σημερινό πεδίο μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία και την Κίνα – κάτι που ασφαλώς επηρεάζει την Ελλάδα, ελπίζοντας να είναι σε θέση η κυβέρνηση να το διαχειριστεί.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...