Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

«Θα έρθει αληθινή ειρήνη στον κόσμο, και θα βαπτίζονται παντού, σε όλη την οικουμένη»

…Για την ταπείνωση που είχε ο Άγιος Παϊσιος, ο Κύριος του έδωσε και το χάρισμα της διακρίσεως.


Μπορούσε να δει ολοκάθαρα τον εαυτό του, μπορούσε να κάνει αξονική τομογραφία στην ψυχή του καθενός, μπορούσε να δει και το μέλλον. Με δυο λόγια απέκτησε το διορατικό και το προορατικό χάρισμα. Στενοχωριόταν με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, διέβλεπε με πίκρα το μέλλον στα πολιτικά, στα κοινωνικά, στα εκκλησιαστικά θέματα, μα δεν απελπιζόταν. Προέβλεπε ότι η παιδεία της χώρας θα χειροτερέψει, τα νομοσχέδια θα αλλάζουν το ένα πίσω από το άλλο, το ένα χειρότερο από το άλλο.

Παρ’ όλα αυτά μας διαβεβαίωνε πως θα’ ρθουν καλύτερες ημέρες, σοφότεροι ηγέτες, σώφρονες ποιμένες. Προφήτεψε τα παγκόσμια γεγονότα, μα συνάμα συνιστούσε σε όλους μας να αποφεύγουμε τα άκρα, τον πανικό και την αδιαφορία. Να έχουμε πάντα μια καλή ανησυχία.

Ιδίως για τη συνθήκη Σέγκεν και το ηλεκτρονικό φακέλωμα έλεγε: «Αυτοί θα το ψηφίσουν, μα δεν θα προλάβουν να το ενεργοποιήσουν». Αυτό φάνηκε μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια.

Συνιστούσε επίσης: «Μάθετε τουρκικά. Δεν θα προλαβαίνετε να τους βαπτίζετε». Τόνιζε επίσης ότι μετά τις μεγάλες συμφορές, θα έρθει αληθινή ειρήνη στον κόσμο, και θα βαπτίζονται παντού, σε όλη την οικουμένη….




-Ο Άγιος Παϊσιος σε φωτογραφία με την αδελφότητα της Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου κατά το έτος 1978-

*απόσπασμα από ομιλία του ιερομόναχου Αρτεμίου Γρηγοριάτου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς στις 15 Μαρτίου 2015

από το βιβλίο: «Ο Όσιος Γρηγόριος» – Ετήσια έκδοση της Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους. Περίοδος Β’ – Έτος 2015 – Αριθμ. 40

simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...