Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Για να κάνεις πραγματικά Χριστούγεννα…

  • ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ
Σαν τους βοσκούς που πήραν πρώτοι το μήνυμα από τον άγγελο ότι γεννήθηκε στη γη ο Σωτήρας του κόσμου. Δηλαδή, απλός και ταπεινός. Χωρίς κακία και μίσος.

Χάρισε κι εσύ με ευγνωμοσύνη από αυτά που έχεις στον φτωχό αδελφό σου. Τότε θα νιώσεις αγάπη και θα συναντήσεις στη φάτνη της καρδιάς σου το μικρό Χριστό.

  • ΓΙΝΕ ΣΟΦΟΣ
Σαν τους μάγους που αναζητούσαν την αλήθεια. Γεμάτοι πίστη άφησαν την πατρίδα τους και ξεκίνησαν για ένα κουραστικό μακρινό ταξίδι για να προσκυνήσουν τον Λατρευτό, τον μοναδικό Θεό. Αναζήτησε κι εσύ με πίστη αυτόν τον αληθινό Θεό, να τον προσκυνήσεις, να του προσφέρεις δώρα σαν τους Μάγους. Αντί για χρυσό, να του προσφέρεις την καθαρή καρδιά σου γεμάτη αγάπη για όλους. Αντί για λιβάνι να του προσφέρεις την προσευχή σου. Ο Χριστός που γεννήθηκε από αγάπη, θα σου δώσει ό,τι του ζητήσεις. Αντί για σμύρνα, πρόσφερε την ψυχή σου γεμάτη καλοσύνη. Διώξε μακριά το μίσος, την αδικία, το ψέμα….

  • ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ “ΕΠΙΓΕΙΟΣ” ΑΓΓΕΛΟΣ
Μετανιωμένος για την αμαρτία, δοξολόγησε μαζί με τους αγγέλους το Θεό Πατέρα σου. Φρόντισε όσους έχουν την ανάγκη σου, με την αγγελική σου παρουσία, όπως οι άγγελοι φροντίζουν εσένα. Έτσι, θα γεμίσει η ψυχή σου χαρά και ευφροσύνη.

  • ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Αστέρι φωτεινό, που θα δείχνει σε όλους το δρόμο της χαράς, της ευτυχίας. Ένα αστέρι σαν αυτό που έστειλε ο Θεός στους Μάγους και τους οδήγησε στη φάτνη της Βηθλεέμ. Κάνε τη ζωή σου αστέρι λαμπερό που θα το βλέπουν όλοι και θα φωτίζονται από το δικό σου φως.

  • ΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ
Φάτνη αγάπης και στοργής. Φάτνη φτωχική. Σπηλιά αγιασμένη σαν κι αυτή που διάλεξε για σπίτι του ο Μεγάλος Βασιλιάς. Σ’ αυτή τη φάτνη της καρδιάς σου θα έλθει να γεννηθεί ο Σωτήρας όλου του κόσμου και θα γιορτάσεις τα πιο αληθινά, τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα.

  • ΓΙΝΕ ΔΙΚΑΙΟΣ
Σαν τον Ιωσήφ, που υπηρέτησε το Χριστό μας σιωπηλά και ταπεινά. Υπάκουος πάντα έκανε ό,τι τον διέταζε ο άγγελος. Πόσο μεγάλη χαρά θα νιώσεις αν γίνεις κι εσύ υπηρέτης του Μεγάλου Θεού!

  • ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ
Δέξου για Σωτήρα σου το Θείο Βρέφος. Και θα νιώσεις γαλήνη τριγύρω σου απλωμένη, τον ουρανό μες στην καρδιά σου φωτεινό. Κι ω τρανή σου ευτυχία! Θα ζεις μαζί με το Χριστό!
Χριστέ μου, τούτη τη χρονιά κάνε να γίνουμε:
– απλοί σαν τους βοσκούς – σοφοί σαν τους Μάγους – καθαροί σαν τους αγγέλους – λαμπεροί σαν τ’ αστέρια – ταπεινοί σαν τη φτωχική Σπηλιά – δίκαιοι σαν τον Ιωσήφ.
ΤΟΤΕ, θα γιορτάσουμε τα πιο όμορφα, τα πιο καλά Χριστούγεννα. Θα γιορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα.

 
Εύχομαι ολόψυχα καλά και ευλογημένα, αληθινά Χριστού- γεννα!
με την αγάπη μου,
Αλεξία

Πηγές: synathlountes.agonistes.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...