Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής εντάχθηκε στο ρωσικό οπλοστάσιο – Μη ανασχέσιμη διηπειρωτική τορπίλη

Μια νέα πυρηνοκίνητη τορπίλη υψηλής ταχύτητας και μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να μεταφέρει όχημα με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές...
ισχύος 100 Μεγατόνων, διαθέτει η Ρωσία σύμφωνα με έγγραφο του Αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσε στον τύπο.

Αν και οι πρώτες αναφορές είχαν δημοσιευτεί το 2015 όμως κανείς δεν γνώριζε αν θα είχε συνέχεια το πρόγραμμα με την ονομασία στην Ρωσία “Ocean Multipurpose System ‘Status-6” που αναπτύσσει το σχεδιαστικό γραφείο TsKB MT Rubin που είναι υπεύθυνο για την σχεδίαση των ρωσικών υποβρυχίων.

Η νέα τορπίλη λειτουργεί αυτόνομα φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να εκσυγχρονίσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων των υποβρύχια εκτοξευόμενων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και των αερο-εκτοξευόμενων πυραύλων cruise και όπως φαίνεται και νέων πρωτότυπων οπλικών συστημάτων.

Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα που δοκιμάζονται και σχεδιάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει συναγερμό στις ΗΠΑ και πλέον ουσιαστικά αναζητούν να βρουν με πιο δόγμα θα χρησιμοποιηθούν.

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε ότι: “Το Status-6 ένα πυρηνικό όπλο που κινείται υποθαλάσσια με πυρηνική ενέργεια είναι από τα πιο ανεύθυνα όπλα του Πούτιν”.

“Το Status-6 θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες αθώων ενώ οι δυνατότητες του το κάνουν ιδιαίτερα επίφοβο καθώς σύμφωνα με αναφορές μπορεί να πλεύσει 6.200 ν.μ. σε βάθη 3.280 Feet με ταχύτητες 56 κόμβων ενώ θα υποστηρίζεται από τα κλάσης Sarov υποβρύχια και από πλοία επιφανείας ηλεκτρονικού πολέμου.
Και οι αμερικανοί ετοιμάζουν μη-επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα αλλά κανένα δεν είναι πυρηνικής πρόωσης ή δεν μεταφέρει πυρηνικά όπλα όπως αναφέρουν.


Η νέα τορπίλη λειτουργεί αυτόνομα φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Μόσχας να εκσυγχρονίσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων των υποβρύχια εκτοξευόμενων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και των αερο-εκτοξευόμενων πυραύλων cruise και όπως φαίνεται και νέων πρωτότυπων οπλικών συστημάτων.

Το Status 6 χρησιμοποιείται από υποβρύχια με στόχο την καταστροφή εγκαταστάσεων στις ακτές των αντιπάλων. Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, η τορπίλη με πυρηνική κεφαλή είναι ικανή να προκαλέσει τεράστια καταστροφή όπου χτυπήσει καταστρέφοντας υποδομές πολλών χιλιομέτρων.


Έχει εμβέλεια 10.000 χλμ, ταχύτητα άνω των 200 χλμ την ώρα και μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια ειδικού σκοπού όπως είναι τα «Belgorod» και «Khabarovsk».

Ο αμυντικός εμπειρογνώμονας Αντρέι Μιρόνοφ ανέφερε ότι το σχέδιο "Status-6" έγινε ευρέως γνωστό πέρυσι, όταν υποτίθεται ότι εμφανίστηκε κατά λάθος σε φωτογραφία, Ανωτάτων αξιωματικών με τον Ρώσο πρόεδρο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι υπάρχει μια παραδοχή ότι το σχέδιο αποτελεί συνέχεια των εξελίξεων που χρησιμοποιούνταν από τη Σοβιετική αμυντική βιομηχανία για τη δημιουργία μιας γιγαντιαίας τορπίλης με την ονομασία Τ-15. Το σχέδιο αυτό τέθηκε στο αρχείο λόγω της αδυναμίας οικονομικών πόρων.

Η ουσία είναι ότι η τορπίλη «Status-6» εγγυάται τρομερά αντίποινα απέναντι σε νατοϊκές δυνάμεις και χώρες της συμμαχίας.

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του βρίσκεται σε ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο, σίγουρα διαθέτει τεχνολογία Stealth, που του επιτρέπει να παραμείνει άφαντο. Το μίνι υποβρύχιο θα μπορεί να βυθίζεται σε βάθος περίπου 1000 μέτρων.


Στην καρδιά του "status-6" υπάρχει ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ψυκτικού υγρού μετάλλου, όπου χρησιμοποιείται νερό αντί του υγρού μετάλλου, το οποίο θα επιτρέπει στο μη επανδρωμένο υποβρύχιο να αυξάνει απότομα την ικανότητα και τους ελιγμούς του.

«Η εξουδετέρωση του "status-6" θα είναι σχεδόν αδύνατη. Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση ενός υποβρυχίου σε υπηρεσία επιτρέπει σε ορισμένους να εξασφαλιστεί η χρήση των όπλων αντιποίνων» εξηγεί ρωσική πηγή.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν πραγματικό οργασμό στα αμυντικά εργοστάσια της Ρωσίας, όσον αφορά τη δημιουργία νέων και προηγμένων όπλων, τα οποία θα αποτελούν μια ηχηρή «απάντηση» στον στρατό των ΗΠΑ.





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...